Danskernes Bolig – hjemmekultur anno 2014

I Danmark værner vi om vores bolig. Ny serie går tæt på danskernes følelser for hjemmet.

Vært: Victoria Diemer (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)

Den nye DR K-serie ’Danskernes Bolig’ inviterer seerne ind i en række danske hjem med vært Victoria Diemer. Sammen med beboerne udfolder hun de dybe følelser og den identitet, der er knyttet til boligen.

Danskerne er et af de folkefærd, der værner mest om deres bolig. Hjemmet har stor betydning for vores identitet og er for mange forudsætningen for et godt liv. DR K-serien ’Danskernes Bolig’ går tæt på de drømme og følelser, danskerne har omkring bolig og hjemlighed. Hvert afsnit er bygget op omkring én bestemt boligtype og sætter blandt andet enfamiliehuset, lejlighedskomplekset og boligen på landet ind i en social, kulturel og historisk kontekst. Desuden kommer Victoria Diemer på besøg i de forskellige boligtyper og taler med beboerne om deres boligdrømme, de ritualer, der udføres i boligen og de ting, de omgiver og indretter sig med.

Boligens betydning for dagligdagen

Værten Victoria Diemer, der er arkitekt og tidligere vært på ’Arkitektens hjem’, er selv fascineret af, hvor meget vores bolig betyder for os i dagligdagen:

”Arkitekturens kerneværdier kommer virkelig til udtryk i vores hjem, fordi det handler om intimitet og vores dybeste følelser. Hjemmet er rammen omkring mange eksistentielle begivenheder i vores livsbane: Her laver vi vores børn, ser dem vokse op, fejrer mærkedage, inviterer ind, samles med familie og venner, trækker os tilbage, lader op, laver mad med mere. Og langt de fleste af menneskets første minder skabes netop i hjemmet igennem særlige lyde, dufte og stemninger, siger Victoria Diemer.

I serien medvirker desuden kultursociolog og lektor ved Århus Universitet med Ph.d. i ’Hjem og hjemlighed’, Ida Wentzel; Professor i arkitektur og moderne kulturteori ved Kunstakademiets Arkitektskole Carsten Thau og arkitekt og lektor ved Kunstakademiets Arkitektskole med Ph.d. i ’Murværkets Ornamentale Vilje’ Thomas Bo Jensen.

Første stop: Typehuset

I første program besøger Victoria Diemer en af de mest udbredte boligtyper, vi har i Danmark: Typehyset. Sidse, Jeppe og deres to drenge, er flyttet ind et klassisk ’Høm’ typehus for et halvt år siden og glæder sig nu til et smukt liv her.

’Danskernes bolig’ sendes i seks afsnit og har premiere på DRK den 25. september kl. 20.30.

 

2. Anne Sofie Christensen Bau 1. Iben Haugaard Pressekontakt: Yderligere oplysninger

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk