De løb med P3 Guldet

When Saints Go Machine fik P3’s store musikpris og de 100.000 kroner, da der langfredag blev uddelt P3 Guld for 11. gang. Også Ulige Numre og Lukas Graham kunne gå hjem med hæder.

Det var ikke grus, men derimod guld, der kom i maskineriet hos den københavnske elektropop-gruppe When Saints Go Machine fredag aften i Koncerthuset i DR Byen.

Da fik det fire mand store band det pureste P3 Guld – nemlig P3 Prisen, en statuette og 100.000 kroner. Dermed fik When Saints Go Machine samtidig at vide, at de har gjort et særligt indtryk, og at DRs P3 tror, ”at de har potentialet til at blive Danmarks næste store navn.”

When Saints Go Machine har før været oppe at snuse til guldet. Bandet blev kåret til at være ’P3 Talentet’ ved P3 Guld i januar 2009, og præcis et år senere var de nomineret til DRs store musikpris, P3 Prisen. Dengang måtte When Saints Go Machine gå tomhændede hjem, men anden gang skulle vise sig at være lykkens gang med den helt store pris.

”When Saints Go Machine har over de sidste år vist viljen til og talentet for at hæve overliggeren for dansk populærmusik. Ambitionerne er store og langt højere end hits og uendelig folkelig gennemslagskraft. Det er en rørende, melankolsk varme, som åbner sig for de tålmodige, der lægger konkylien til øret og giver det tid og plads til at virke. Vi er stolte over at give P3 Prisen til et originalt, nyskabende dansk band, som virkelig fortjener at blive hørt og elsket af endnu flere.”  

Sådan hed det blandt andet i motiveringen ved P3 Guld til bandet, der består af Silas Moldenhawer (trommer), Jonas Kenton (synth og vokal), Simon Muschinsky (keys) og Nikolaj Manuel Vonsild (vokal). When Saints Go Machine udgav deres andet studiealbum, ’Konkylie’ i 2011, og deres nummer ’Kelly’ har været blandt de 10 mest spillede numre på P3 det seneste år.

De øvrige nominerede til P3 Prisen 2012 var Kidd, Marie Key og Lukas Graham.

  Fra Koncertsalens scene kunne han præsentere navne som Marie Key, Spleen United, Choir of Young Believers, Kidd, Asteroids Galaxy Tour og prismodtagerne fra When Saints Go Machine, men også to andre, der skulle vise sig at høste priser: Ulige Numre, der blev ’P3 Talentet’ og Lukas Graham, der tog prisen for ’P3 Lytterhittet’.

’P3 Talentet’ er et anerkendende og forventningsfuldt skub til den kunstner eller band, der på nuværende tidspunkt har vist talent nok til, at P3 mener, at de kan drive det vidt.

”Ulige Numre balancerer på fineste vis på den usynlige, dirrende linje mellem patos og det patetiske. For sådan er det at være 20 år og smage alting for første gang – i et langt sug, inden sanser og følelser ofte bliver til fornuft og strategi. Og sådan er musikken og ordene også. Skænket direkte fra ungdommens kilde, berusende og med glubsk appetit på alt, der venter forude. Der er romantik i hvert eneste hjerteslag, som banker af varme og poesi og rammer ungdommen i os alle,” hed det blandt andet i motiveringen, hvor det videre lød:

”Og selvom nogen mener, Ulige Numre lige mangler det sidste skridt helt ud af skyggen fra inspirationskilderne, så tror vi på dem. Også selvom de er unge lidt endnu.”

Ulige Numres nummer ’Navn I Sne’ har været spillet meget på P3. Bandet består af Carl Emil Petersen (vokal og guitar), Nick Lee (bas), Teis Lindeskov Søgaard (trommer) og Jacob Ulstrup (tangenter).

  i kamp med ’Ik’ Lavet Penge’ fra Kidd, ’Momentet’ fra L.O.C og U.S.O. samt Malk de Koijns ’Klap Din Hoddok’.

P3 Guld kan ses igen på DR1 lørdag den 14. april klokken 15.35 og hele tiden de næste 30 dage på www.dr.dk/nu.

1. Jan Dohrmann
Pressekontakt: Yderligere oplysninger


P3 Lytterhittet: Lukas Graham med ’Ordinary Things’
P3 Talentet: Ulige Numre
P3 Prisen: When Saints Go Machine
Årets prismodtagere ved P3 Guld
FAKTA
Sms-afstemningen sluttede først fredag eftermiddag. Og til det sidste var bandet, der netop har udgivet sit debutalbum som fredag gik direkte ind på førstepladsen på hitlisten foran Madonna,Hvor de to første prismodtagere er valgt af en DR-jury, er det P3’s lyttere, der har kunnet stemme om, hvem der skulle have prisen for ’P3 Lytterhittet’. Og her blev det Lukas Graham, der – med et overbevisende stemmetal - stak af med prisen med nummeret ’Ordinary Things’.
Lukas Graham lytternes favoritDet var 11. gang, P3 fejrede årets danske musikhøst, og i år var selv vært hentet fra musikkens verden; nemlig Simon Kvamm fra Nephew og De Eneste To.
Talentpris til Ulige Numre