De syv dødssynder – eller dyder?

Jan Lindhardt er gæst hos Monica Krog-Meyer til en snak om de syv dødssynder, der ifølge Roskilde-bispen har ændret karakter til at være dyder. Udsendelsen er den første af syv samtaleprogrammer om etiske og moralske overvejelser.

Jan Lindhardt er gæst hos Monica Krog-Meyer til en snak om desyv dødssynder, der ifølge Roskilde-bispen har ændret karakter tilat være dyder. Udsendelsen er den første af syv samtaleprogrammerom etiske og moralske overvejelser.

Roskildes biskop, Jan Lindhardt, har skreveten bog om de syv dødssynder og deres vej til at blive modernedyder. De gamle middelalderlige regler skulle oprindelig regulereet gudfrygtigt liv i klostrene og i samfundet. Men i dag indrettervi vores liv mere egocentreret – det drejer sig om os selv iforhold til samfundet. Og det giver ny betydning tilovermod, for stolthed er en vigtig evne, hvis man vil lykkesi dag. Gerrighed er ikke dårligt, for det gælder om at tjenekassen. Vreden er ikke noget, man er stolt af, men omvendter det godt at komme af med sin vrede osv. Også frådseri,utugt, misundelse og dovenskab defineresanderledes i dag, end dengang munke og nonner var underkastet desyv dødssynder.

Jan Lindhardt fortæller i en samtale medMonica Krog-Meyer, hvordan han ser disse ændringer, og hvordan vidanskere tackler de moralske og etiske forandringer. Der vildesuden være musik – valgt af Jan Lindhardt – der illustrereremnet.

Jan Lindhardt

Jan Lindhardt er dr. theol og har siden 1997været biskop over Roskilde Stift. Han har skrevet en række bøger,bl.a. De syv dødssynder (Rosinante2001).

 

 

 

 

Syv personer i syv sind

Hver fredag formiddag restenaf året har Monica Krog-Meyer inviteret en gæst til en snak, dertager udgangspunkt i de syv dødssynder. Gæsterne vælger desudenmusik, der for dem passer til de enkelte dødssynder/dyder.

  • 15. november kl. 9.10: Biskoppen Jan Lindhardt

  • 22. november kl. 9.10: Sangerinden Majbritte Ulrikkeholm

  • 29. november kl. 9.10: Komponisten Søren Hyldgaard

  • 6. december kl. 9.10: Filminstruktøren Lotte Svendsen

  • 13. december kl. 9.10: Forfatteren Asger Braun (tidligereSchnack)

  • 20. december kl. 9.10: Lægen og hjerneforskeren Peter LundMadsen

  • 27. december kl. 9.10: Politikeren Naser Khader

Tilrettelæggelse: Monica Krog-Meyer

FacebookTwitter