Den 8. himmel

Der er alt, alt for få engle i dansk børne-tv. Men det retter de to superengle, Signe Lindkvist og Anders Lund Madsen, op på med ’Den 8. himmel’.

Der er alt, alt for få engle i dansk børne-tv. Men det retter deto superengle, Signe Lindkvist og Anders Lund Madsen, op på med’Den 8. himmel’.

Pippis mor bor i den 7. himmel og i den 9.himmel bor Elvis. Men i Den 8. himmel bor to vidunderlige engle,som kan besvare livets store og små spørgsmål. De to engle harlavet et underholdende og underfundigt engleagtigt program for de3-7 årige i Fjernsyn for dig.

Hver uge sidder de to engle Signe Lindkvist ogAnders Lund Madsen på deres midnatsblå himmel med store hvide,bløde skyer og funderer over en engle-symfoni af emner. Seerne kanblandt andet blive meget klogere på temaer som tid, rokketænder,krig, sygdomme, drilleri, landbrug og fiskeri. Og mon ikke vi skalopleve de to brække sig, forsøge at starte en krig og barbere enged.

De to engle bliver stærkt inspireret af børnfra hele Danmark, der hver uge sidder i pyjamas med deres sovedyr iden sikre favn og fortæller om deres erfaringer, oplevelser ogtanker i forhold til dagens emne.

Den gode og den onde

Det er altidenglene, der sætter handlingen i gang med skæve vinkler på temaet.Børnenes malende kommentarer får på en finurlig måde englene til atfantasere og skrue op for tosseknappen. Løbende suppleresfantasierne med de herlige børns uforbeholdne mening.

Signe Lindkvist er den gode engel. Faktisk erhun så god, som dagen er lang. Positiv, glad, forstående, venlig -og altid udglattende. Anders Lund Madsen derimod er den onde engel- på en tvetydig måde. Han er negativ, pessimistisk, konfronterendeog i kronisk dårligt humør.

Englene i Den 8. himmel har naturligvis ogsåen englesang, som Martin Brygmann har skrevet. Den kan man høre fraførste program, som starter 1. januar 2005, kl. 18.00 på DR1.