"Den lille Cavling" til DR-journalist

Christoffer Guldbrandsen får mindelegat for "en lødig og bemærkelsesværdig indsats"

Christoffer Guldbrandsen oplever under optagelserne til "Rødvinsgenerationen", at hans far dør. Med et slag bliver doku-soapen til en dokumentar, som blandt andet handler om en søn, der mister sin far. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)

Christoffer Guldbrandsen får mindelegat for "en lødig ogbemærkelsesværdig indsats"

Journalist Christoffer Guldbrandsen, 32, har fået prisen, somDansk Journalistforbund selv kalder 'Den lille Cavling', nemligKristian Dahls Mindelegat.

Prisen, der er på 15.000 kroner, uddeles en gang om året "for enlødig og bemærkelsesværdig indsats". Den uddeles af DanskJournalistforbunds Kreds 1, der organiserer godt og vel 5.000medlemmer i København, på Bornholm og i udlandet, og mindelegateter opkaldt efter grundlæggeren af Kreds 1.

Journalistforbundet har blandt andet valgt ChristofferGuldbrandsen, fordi hans tv-dokumentar "Fogh bag facaden" bådeformåede at skabe debat om samarbejdet i den danske regeringstop ogom journalisters afhængighed af kilder.

Christoffer Guldbrandsen, der er ansat i afdelingen DR Ung,fremhæves også specielt for to andre dokumentarer, han har lavet:"De udstødte sønner" om muslimske bøssers problemer i Danmark og"Rødvinsgenerationen", som var et nærgående portræt af hansforældres generation.

Facebook
Twitter