Den mest sete fodboldfinale siden Danmarks EM-sejr i 1992

Lige knap to millioner fulgte finalen mellem Spanien og Italien ved fodbold-EM – lidt flere på DR1 end TV 2.

  • Peter Møller var i Kongens Have og Ulla Essendrop i Ukraine under finalen søndag. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)
  • Peter Møller var i Kongens Have og Ulla Essendrop i Ukraine under finalen søndag. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)
1 / 2

Ikke færre end fire mål røg i nettet bag den italienske målmand, da Spanien søndag aften for anden gang i træk blev europamestre i fodbold.

På tv var det hos DR1, flest seere ”gik i nettet”, for her fulgte 997.000 med, mens 975.000 fulgte finalen på TV2. Det viser seertallene fra Gallups tv-meter, som kom mandag.

Med knap to millioner seere blev gårsdagens finale den mest sete fodboldfinale siden Danmarks EM-sejr tilbage i 1992, hvor over 2,6 millioner så den historiske sejr.

Helt undtagelsesvist blev kampen vist på såvel DR1 som TV 2. Undervejs har DR og TV 2 delt rettighederne til at vise EM-kampene fra Polen og Ukraine, og begge havde lyst til at give deres version af finalen og varme op og runde af fra henholdsvis Kongens Have og Kvæsthusbroen i København.

”Teknisk set var der ”uafgjort” mellem DR1 og TV 2, men tallene er alligevel en stor opmuntring for DR1. Ved alle tidligere lejligheder med samsendt sport, har DR nemlig trukket det korteste strå. Det drejer sig både om VM og EM i fodbold og håndboldsamsendinger,” siger Niels Marslev.

Han tilføjer, at det faktisk er hele vejen igennem EM-turneringen, at DR1 og TV 2 har delt seerne imellem sig. DRs 16 kampe er blevet set af 888.000 seere i gennemsnit mod TV 2's 873.000.

Forrygende uger

Kanalchef Lotte Lindegaard fra DR1 glæder sig over, at seerne har bakket så stærkt op om DRs fodbolddækning denne gang – både hjemme i stuerne og i Kongens Have i København, hvor DR har haft storskærme sat op i alle de tre uger, EM har stået på.

”Vi har haft nogle forrygende uger med EM-kampene og er meget glade for, at så mange seere valgte at følge finalen på DR1 sammen med det stærke hold af værter, eksperter og kommentatorer.  Store sportsbegivenhed samler danskerne, og vi vil gerne være værter til den slags fester,” siger hun.

Den mest sete kamp under EM blev kampen mellem Danmark og Tyskland den 17. juni. Her fulgte 2.378.000 med på DR1, og dermed var det den mest sete fodboldkamp i 14 år.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk