Den milde dag er lys og lang - og fuld af Carl Nielsen og DR PigeKorsang

Duften af blomster og lyden af DR PigeKoret. Musik af Den Danske Strygekvartet og fortællinger af Søren Ryge.

  • DR PigeKoret (Foto: Per Morten Abrahamsen © Type 1)
  • (Foto: Nikolaj Lund © DDS)
  • Søren Ryge Petersen (Foto: DR © DR)
1 / 3

Duften af blomster og lyden af DR PigeKoret. Musik af Den Danske Strygekvartet og fortællinger af Søren Ryge. DR PigeKoret giver den danske sang videre og hylder Carl Nielsen i årets florlette sommerkoncert.

Når DR PigeKoret sammen med DR Korskolen sankthansaften, mandag 23. juni, slår dørene op for årets sommerkoncert, bliver det en anderledes og sanselig koncertoplevelse. Med sig på scenen har koret Den Danske Strygekvartet og tv-vært og forfatter Søren Ryge. Det hele vil være en hyldest til Carl Nielsen som optakt til 150-året for hans fødsel næste år, og til den danske sang, som vores fælles reference gennem generationer.

Succesfuld strygekvartet og folkekær havemand

Til koncerten medvirker den unge, anerkendte Danske Strygekvartet, som vil farve aftenens koncert med medrivende spilleglæde og helt nye uddrag fra kvartettens nye udgivelse med nordiske folkemelodier i smukke, personlige fortolkninger. I løbet af de sidste år har kvartetten etableret sig på de danske såvel som internationale kammermusikscener og festivaler og har modtaget adskillelige konkurrencer og priser, blandt andet den prestigefulde Carl Nielsen Pris i 2011.

Publikum får desuden fornøjelsen af Søren Ryge Petersen, der i aftenens anledning har forladt nyttehaven for i stedet at skabe havestemning og uddele levende blomsterfortællinger i Koncertsalen. Han sætter ord på den danske sang og dens betydning for os op gennem livet og drager en lun og hverdagspoetisk parallel til naturens og blomsternes verden.

Den danske sang - i tradition og fornyelse

Dramaturgisk tager koncerten publikum med på en stemningsfuld rejse fra barndommen til voksenlivet fortalt i danske sange fra tradition til fornyelse. For hver og en af os har den danske sang en særlig betydning, og hvor nogle overlever tidens tand, hører andre en særlig generation til. Således vil også aftenens program byde på både gamle og nye klassikere - fra Carl Nielsens 'Jeg ved en lærkerede' og 'I Danmark er jeg født' til Tommy Seebachs 'Under stjernerne på himlen', Tina Dickows 'Copenhagen' og Marie Keys 'Landet'.

Sankthans fejres med helt nyt værk og bål ved DR Byen

Koncerten byder på et helt nyt værk skrevet af DR PigeKorets chefdirigent Phillip Faber og med tekst af Knud Romer. 'Aftensang' er en sankthans-sang om bålet, der brænder og gnisterne i vinden, og hvilken anledning er mere passende til en uropførelse end denne 23. juni. Efter koncerten vil der være bål og båltale på plænen ved siden af DR Koncerthuset, arrangeret af Ørestaden.

 

Facebook
Twitter