Den nærmeste familie (2:4)

I fire udsendelser tager DR 2 seerne med hjem til den tyrkiske familie Bilgin, som bor i Slagelse og klarer sig godt i det danske samfund. Nu er familiens tre børn ved at flyve fra reden, og deres valg kommer til at sætte de tætte familiebånd på prøve.

Ümit sammen med sin 17-årige kone Senem. De leder efter et hus, hvor de kan bo sammen med Ümits forældre. Og så måske en enkelt mere. Alt tyder på, at Senem er gravid. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)

I fire udsendelser tager DR 2 seerne med hjem til den tyrkiskefamilie Bilgin, som bor i Slagelse og klarer sig godt i det danskesamfund. Nu er familiens tre børn ved at flyve fra reden, og deresvalg kommer til at sætte de tætte familiebånd på prøve.

Familien Bilgin i Danmark består af far Bekir, der er kørelærer ogbuschauffør. Mor Nuriye, der går hjemme, hvor hun lever og ånderfor sine børn. Den ældste datter Nuray, 27, der arbejder i DanskeBank på Frederiksberg, hvor hun også læser til bankrådgiver omaftenen. Lillesøster Arzu, 24, der læser medicin i Odense. SønnenÜmit, 24, der er buschauffør som sin far. Svigerdatter Senem, 17,som lige er kommet til Danmark og godt i gang med at læredansk.

Famileforhold

Den nærmeste familie er tilrettelagt af Helle Faber og ChristinaRamsø, der har fulgt familien i Slagelse på tæt hold i seksmåneder. Det er første gang, at et tv-program går helt tæt på enindvandrerfamilie. Og historien, der er kommet ud af det, er megetanderledes end den typiske historie om kriminelle indvandrere påNørrebro eller fra Vollsmose.

Første gang på tv

Men der er endnu et problem, der skal overstås. Svigerdatteren harendnu ikke modtaget opholdstilladelsen, og papirerne skal udfyldes.Det giver lidt bekymring, men det er vist ikke derfor, atsvigerdatteren begynder at kæmpe med morgenkvalme og kigge langtefter babyer i supermarkedet. 

Det tætte forhold til forældrene er helt i orden med Ümit, der ikkehar samme trang til eget tag over hovedet som sine tosøstre,  - De har holdt mig ud i 21 år, så skal jeg også holde dem ud, sigerbroren med et stort smil om sine forældre.

- Jeg syntes bare, hun var for sød, fortæller han. Han og konenSenem bor sammen med forældrene i lejligheden i Slagelse. Menpladsen er trang og Bekir vil gerne give børnene bedre forhold, såde kigger på et hus, de alle kan være i. Imens Bekir gennemgårhusets tilstand med ejendomsmægleren, er kvinderne allerede godt igang med at indrette huset i hovedet.

Den yngste søn Ümit, der er buschauffør som sin far, var ikke såmeget i tvivl da han mødte sin kone.

Fordi hun er sød

Far Bekir er da også lidt utryg ved situationen og giver gerneudtryk for sin mening, - Jeg synes det er for hurtigt. Det er for kort tid til at lærehinanden at kende. Men måske har hun ikke nogen anden udvej, sigerhan i programmet.

Nuray har nemlig været gift en gang før. Dengang var det med enmand fra Danmark med tyrkisk baggrund, men efter et år måtte deskilles. Der var for mange uenigheder, og han havde svært ved atleve med en så selvstændig kvinde som Nuray, der er midt ikarrieren med at uddanne sig til bankrådgiver i Danske Bank. Nuraykæmper med angsten for at det hele skal gentage sig igen.

- Når jeg snakker med ham, er jeg glad for at høre hans stemme, menhver eneste gang jeg er alene og tænker over det, spørger jeg migselv, om det nu er det rigtige, siger Nuray, der savner sinlillesøsters mening og støtte.

Far Bekir har med en vis faderlig bekymring givetden yngste datter Arzu lov til at tage til USA med sitmedicinstudium. Men Bekir bliver endnu engang udfordret af sinedøtre, da han får sin ældste datter Nuray tilbage til Danmark. Hunhar været på charterferie i Tyrkiet med sin mor. Dernede har Nuray,til sin store overraskelse, forelsket sig hovedkulds i Ugur. Menhjemme igen er tvivlen begyndt at nage hende:

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk