Den nærmeste familie (3:4)

I fire udsendelser tager DR 2 seerne hjem til den tyrkiske familie Bilgin, der klarer sig godt i det danske samfund. I tredje afsnit beslutter den ældste datter at gennemføre det bryllup, som hun ellers har været stærkt i tvivl om

  • Nuray er lige vendt tilbage til København fra Tyrkiet, hvor hun fandt sin kommende mand. Men nu er hun alligevel i tvivl, nu han er kommet lidt på afstand. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)
  • Ümit sammen med sin 17-årige kone Senem. De leder efter et hus, hvor de kan bo sammen med Ümits forældre. Og så måske en enkelt mere. Alt tyder på, at Senem er gravid. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)
  • Senem er faldet godt til sammen med svigemor Nuriye. Snart skal hele familien bo sammen i deres nye hus i Slagelse. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)
1 / 3

I fire udsendelser tager DR 2 seerne hjem til den tyrkiskefamilie Bilgin, der klarer sig godt i det danske samfund. I tredjeafsnit beslutter den ældste datter at gennemføre det bryllup, somhun ellers har været stærkt i tvivl om

Nuray har bestemt sig for at rejse til Tyrkiet og blive gift medUgur, som hun har mødt på en charterferie i Bodrum i Tyrkiet. Nurayer 27 år og vil gerne have familie, og beslutningen om at gifte sigmed en tyrkisk mand fra Tyrkiet er efter mange overvejelser endtmed at blive den bedste løsning.

Nuray har nemlig før prøvet at gifte sig med en tyrkisk mand, dervar født i Danmark. Men hans familie blandede sig konstant i deresægteskab. Og at Nuray en dag skulle blive gift med en dansk mand,virker ikke umiddelbart sandsynligt.

- Der har da været danske fyre, der har interesseret mig. Men dehører jo, at muslimske piger ikke går i seng med nogen, før de ergift. Og derfor holder de sig væk, siger Nuray i programmet. - Ognår jeg har oplevet, at interessen fra danske mænd er forbeholden,så har jeg bare tænkt, at sådan er det.

Til gengæld håber Nuray på, at hendes søster Arzu når at komme hjemfra USA, så hun kan rejse med til Tyrkiet og deltage ibrylluppet.

Bryllupsbekymringer

Far Bekir er en smule utryg ved situationen og synes, det kommendeægtepar har haft for kort tid til at lære hinanden at kende. Selvhar han kun snakket med sin kommende svigersøn nogle få gange itelefonen.

Humøret er anderledes højt hos mor Nuriye, der stolt fortællervenner og familie om den flotte mand. Hun køber gaver til den nyefamilie i Tyrkiet og glæder sig til at se sin datter som festensmidtpunkt ved det tre dage lange bryllup, der bliver lige så dyrtsom et nyt hus i Tyrkiet.   - Hvad nu hvis de bliver skilt, så er alle de penge spildt, lyderdet alligevel i et sekunds bekymring fra den kommendesvigermor. 

Andre ting at tænke på

Imens den ene del af familien går forventningsfulde rundt, afventesfremtiden lidt mere nervøst hos sønnen Ümit og hans kone Senem. Hunhar nemlig endnu ikke modtaget sin opholdstilladelse. Uden den erdet ikke muligt for Senem at gå i skole og lære dansk. Problemeter, at de bor hjemme hos forældrene, så midt ibryllupsforberedelserne bliver familien nødt til at forholde sigtil tanken om at finde et større hus, hvor de alle kan bo. Detbetyder, at Bekir muligvis må sælge sit elskedekolonihavehus. 

Famileforhold

Familien Bilgin består af far Bekir, der er kørelærer ogbuschauffør. Mor Nuriye, der går hjemme, hvor hun lever og ånderfor sine børn. Den ældste datter Nuray, 27, der arbejder i DanskeBank på Frederiksberg, hvor hun også læser til bankrådgiver omaftenen. Lillesøster Arzu, 24, der læser medicin i Odense. SønnenÜmit, 24, der er buschauffør som sin far. Svigerdatter Senem, 17,som lige er kommet til Danmark og som venter på at få lov til atlære dansk.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk