Den tyske hemmelighed

Kirsten Blohm blev født i 1946 i et amerikansk fængsel i Tyskland. ’Den tyske hemmelighed’ følger hendes rejse i moderens fodspor, på jagt efter sandheden om sin herkomst - et stormfuldt kærlighedsforhold mellem hendes danske mor og tyske far.

Kirsten Blohm blev født i 1946 i et amerikansk fængsel iTyskland. ’Den tyske hemmelighed’ følger hendes rejse i moderensfodspor, på jagt efter sandheden om sin herkomst - et stormfuldtkærlighedsforhold mellem hendes danske mor og tyske far.

Kirsten Blohm blev født i 1946 i et amerikanskfængselshospital i Tyskland. Hun voksede op hos sine bedsteforældrei Skanderborg, hvor sladderen stemplede hende som ’tyskerunge’. Enegentlig forklaring på sin herkomst kunne hun dog ikke få hos devoksne, der konsekvent snakkede udenom, når hun spurgte - omhvorfor hun var født i Tyskland og hvorfor hendes mor ikke villevide af hende.

Detektivarbejde

Først som voksen lykkes det Kirsten Blohm at få sandheden at videom sin baggrund - om sin tyske far og hans forhold til Kirstensmor, Signe Gondrup. ’Den tyske hemmelighed’ følger Kirsten Blohmesstore detektivarbejde, som fører hende til nogle af de steder, hvorSigne opholdt sig i det krigshærgede Tysklands ruiner. Her harKirsten held til at finde en række personer, som kendte moderen.Undervejs opnår hun en større forståelse for tyskernes skæbne – ogmåske også for moderens uforklarlige handlinger.

Stormfuldkærlighed

Kirsten afdækker på sin enestående oghovedkuls rejse tilbage i tiden sin mors åbenlyse og stormfuldekærlighedsforhold til en tysk soldat, som er udstationeret iDanmark under krigen. Forelskelsen er så voldsom, at Signe vælgerat følge efter ham til det senere Tjekkoslovakiet, da han senereleder en tysk våbenfabrik i Böhmen.

I krigens sidste kaotiske tid kommer de frahinanden under deres internering, og Signe føder Kirsten i denamerikanske interneringslejr. Efter sin løsladelse vender Signetilbage til Danmark med datteren i 1948 - og forsvinder herefterstort set ud af hendes liv.

To stærke kvinder

’Dentyske hemmelighed’ er en historie om krig og kærlighed, flugt ogfangenskab, tavshed og løgn. Filmen er et portræt af to stærkekvinder - en datters rejse i sin mors fodspor, på jagt efter enforståelse af sin egen herkomst, identitet og moderens motiver. Enjagt, som også fører til en voldsom og dramatisk afklaring af, hvemKirstens far var - en afsløring, der helt vender op og ned påhendes tidligere forestillinger.

’Den tyske hemmelighed’ er instrueret af LarsJohansson, som også har skrevet bogen ’Signe’ om Signe Gondrupshistorie, udgivet på forlaget Gyldendal. Filmen har desuden vundetGrand Prix på Odense International Film Festival.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk