Det vilde Kina - naturserie fra BBC

Storslåede landskaber og et mangfoldigt dyre- og planteliv gør Kina til et af de mest fascinerende steder på jorden. BBC-serien ’Det vilde Kina’ tager seerne med på en fantastisk rejse til ”riget i midten"

Storslåede landskaber og et mangfoldigt dyre- og planteliv gørKina til et af de mest fascinerende steder på jorden. BBC-serien’Det vilde Kina’ tager seerne med på en fantastisk rejse til ”rigeti midten"

Kina er en af verdens ældste civilisationer ogmed en tilsvarende turbulent historie. I de sidste tyve år harlandet udviklet sig til en af verdens stærkeste økonomier og haråbnet sig mod omverdenen både økonomisk og turistmæssigt. Mangedanskere har allerede været på besøg i det vældige land, men nugiver DR1 alle mulighed for at gå på opdagelse i ’Riget imidten’.

Kina fra nord til syd og øst tilvest

Den BBC-producerede naturserie 'Det vildeKina' tager seerne med på en bjergtagende rejse gennem Kinaslandskaber, som ikke alene imponerer i kraft af deres skønhed, mensom også rummer et rigt og mangfoldigt dyre- og planteliv. FraHimalayas glitrende bjergtoppe, der knejser over øde tibetanskeplateauer, over ørkener, hvor temperaturen svinger fra brændendehede til frysende kulde, til floder, der frådende skærer sigigennem stejle kløfter, inden de kaster sig ud over skovklædtevandfald, rummer Kinas geografi en fantastisk variation aflandskaber, mennesker og kulturer.

Mennesker og natur

Her kan seerne opleve terrasser afsmaragdgrønne rismarker, der klistrer sig op ad stejlebjergskråninger og ligger som glinsende kludetæpper mellemkegleformede bakker, føle suset fra mægtige traneflokke på træklangs kyster besat med pulserende storbyer, eller tage dybt ind iden trykkende jungle, der er hjemsted for vilde elefanter,farvestrålende fugle og særprægede tropeblomster. Overalt spillermennesker og natur sammen. I Kina er naturen altid blevet set somen ressource for mennesket, og kineserne har en lang tradition forat spise alt, hvad naturen kan tilbyde af planter og dyr.

I lighed med dokumentarserien 'Den blåplanet', som viste nye og ukendte sider af livet i havene, tager'Det vilde Kina' seerne med på en forbløffende rejse til hidtilukendte og gådefulde steder. I smukke, stemningsfulde billeder -optaget med HD-kameraer - præsenteres vi for et Kina, som kun defærreste kender.

Det vilde Kina' er i seks dele og førsteprogram sendes på DR1 7. juli kl. 20.00.

Originaltitel: Wild China

Facebook
Twitter