Ditlev Tamm dykker ned i køns- og modehistorien i ny programserie

Alle fire afsnit kan ses fra søndag den 12. juni på DRTV.

  • Serien har premiere søndag den 12. juni. (Foto: Sofie Barfoed)
  • (Foto: Sofie Barfoed)
  • (Foto: Sofie Barfoed)
1 / 3

I en ny programserie tager historiker og juraprofessor Ditlev Tamm os med helt tæt på et særligt aspekt af køns- og modehistorien: crossdressing. Han er selv crossdresser, og i løbet af serien taler han med modefolk, aktivister, historikere i både Danmark og udlandet, som på hver deres måde har crossdresser-kulturen tæt inde på livet.

Køn og identitet er i disse år højt på den samfundsmæssige dagsorden, hvor der sker et opbrud med de kønsmæssige stereotyper. Ditlev Tamm, der i dag er 76 år, har i mere end 20 år med sit eget tøj udfordret grænserne mellem det traditionelt maskuline og feminine.

Historiske perspektiver

Med afsæt i sine personlige erfaringer og sin viden om mode og crossdressing, besøger Ditlev Tamm blandt andet kendte designere ved modeugen i København, han ser nærmere på femminiello-kulturen i den syditalienske by Napoli, han er til Pride-parade, og så tager han os med til Paris, hvor den første fascinerende beretning om crossdressing udspiller sig ved selve Solkongens hof.

Alt sammen for at blive klogere på, hvad der sker i samfundet lige nu og på de historiske perspektiver, der blandt andet viser, at tendenserne på modescenen ikke er noget, der kun kendetegner nutiden.

En af tidens store dagsordener

- Ambitionen med programserien er gennem Ditlev Tamms særlige blik at give seerne en farverig og vidende indgang til en af tidens store dagsordner, køn og identitet. Vi håber med en fascinerende oplevelse at gøre seerne klogere på denne del af modehistorien og dens perspektiver i både nutid og fortid. Gennem Ditlev Tamms egen stil som crossdresser og hans store kendskab til miljøet og historikken kan serien forhåbentlig give seerne en indsigt og en mulighed for refleksion i forhold til det opbrud i kønsmæssige stereotyper, vi ser i dag, siger redaktionschef i Specialiseret Kultur og Tro, Ida Holten Ebbesen.

Se alle fire afsnit af ’Ditlev Tamm – professor på høje hæle’ fra 12. juni på DRTV og hver søndag på DR2.

Billeder fra programserien kan hentes her.

For mere information om serien, kontakt Jacob Bøgen Clausen, cjcl@dr.dk, 6015 9943