Døden klæ'r hende - komedie med Meryl Streep og Bruce Willis

Evig ungdom og skønhed er roden til alt ondt i Hollywood. To kvinder, der er hinandens bedste fjender, kæmper til døden og hinsides om en mands gunst. Komedie med Meryl Streep og Bruce Willis.

Evig ungdom og skønhed er roden til alt ondt i Hollywood. Tokvinder, der er hinandens bedste fjender, kæmper til døden oghinsides om en mands gunst. Komedie med Meryl Streep og BruceWillis.

Hvad gør en kvinde, når hun er blevet gammelog grim og ikke længere har en karriere som smuk skuespillerinde?Når hendes mand søger tilflugt på bunden af en flaske og sover pågulvet i sit arbejdsværelse? Og hvor desperat bliver hun ikke, nårhendes gamle, grimme og overvægtige veninde dukker op igen ung,slank og djævelsk forførende - med en hævngerrig og dødensfarligplan?

Hun søger råd hos de højere magter.

Det er lige, hvad Madeline gør. Hun løber indi en mand på skønhedsklinikken, får et visitkort, der fører hendedirekte til en ældgammel troldkvinde, der ligner en ungmø på 23. Enstor check til troldkvinden og et lille glas lyserødt stads, sålever Madeline for evigt og bliver yngre for hver dag, der går.

Problemet er blot, at hun i tidernes morgenfaktisk stjal sin veninde Helens forlovede og giftede sig med ham.Helens hjertesorg gjorde hende 100 kilo tungere og sendte hende påsindssygehospital, hvor hun drev alle til vanvid over sinbesættelse af Madeline. Indtil hun en dag fandt ud af, at hun jokunne tilintetgøre Madeline. Manden, der er skyld i hele miseren,er Ernest, der helt igennem er en svag sjæl, både hvad angårkvinder og alkohol. Han bliver fanget i midten, da de to kvinderforgæves forsøger at slå hinanden ihjel.

Meryl Streep og Goldie Hawn spillerhenholdsvis Madeline og Helen, mens Bruce Willis er Ernest udenrygrad. Meryl Streep vandt sin første Oscar for ”Kramer mod Kramer”i 1980 og har været nomineret 13 gange i alt. Goldie Hawn vandt enOscar i 1970 for ”Kaktusblomsten” og var nomineret for ”RekrutBenjamin” i 1981. Bruce Willis startede sin karriere i tv-serien”De heldige helte” inden han for alvor brød igennem som skuespilleri film som ”Die Hard” (1988) og ”Hudson Hawk” (1991). Endeligspiller Isabella Rossellini kvinden, der hersker over evigt liv ogungdom.

Instruktøren Robert Zemeckis har tidligerelavet succesfulde film som ”Hvem snørede Roger Rabbit?” (1988) og”Forrest Gump” (1994). Så arbejdet med special effects har ikkeværet uvant for ham, og ”Døden klæ’r hende” er også fyldt med dem.At se Meryl Street gå baglæns, fordi hendes hoved sidder bagvendtpå kroppen, eller Goldie Hawn med et stort rundt hul i maven, erblandt filmens højdepunkter.

”Døden klæ’r hende” er ganske enkelt en skarpkomedie, der med stor professionalisme peger fingre af det miljø,filmens stjerner selv lever i. Det fornemmes tydeligt, atskuespillerne selv kender til Hollywoods besættelse af ungdom ogskønhed.

”Filmen får én til at tænke. Den handler omkonsekvenserne af en stræben efter evig ungdom”, siger Goldie Hawn.”Hvad er faldgruberne ved at leve for evigt?”

Originaltitel: Death Becomes Her

FacebookTwitter