Dokumania: Drømmen om en familie

Gribende dansk dokumentar om en fars kamp for endelig at skabe en familie for sin datter.

'Drømmen om en familie' er titlen på en gribende dansk dokumentar om en fars kamp for endelig at skabe en familie for sin datter.

Det er drømmen om en hel familie, der driver værket for 55-årige Per. Han er en del af en gruppe med det sigende navn 'Far' i socialforvaltningen. Gruppen, ledet af familieterapeuten Torben, er oprettet for en gruppe mænd, der alle har det til fælles, at kommunen er bekymret for deres børn, som de er mere eller mindre alene med.

Per er tidligere misbruger og alkoholiker, men er nu stoffri på syvende år og har sin datter, der er anbragt hos plejefamilie, i tre dage hver fjortende dag. Moderen smed han ud, fordi hun ikke var i stand til at tage vare på sig selv, og endnu mindre på deres kun 14 måneder gamle datter.

Nu har Per fået konstateret dårligt hjerte og synes, at Ilse skal have mere kontakt til sine biologiske forældre. Derfor kontakter han Christina, som stadig er misbruger. Misbruget til trods forelsker de sig igen i hinanden, og Pers drøm om en familie får nyt liv. Christina har dog ikke så let ved at slippe stofferne og plages stadig af psykisk ustabilitet.

Stærk skildring

Det er syv år siden, Christina forsvandt ud af billedet, og instruktøren Mira Jargil følger den intense kamp det er for både Per, Christina og især for deres datter, at forlige sig med denne nye situation, deres familie pludselig befinder sig i. Per skal finde ud af at få fortalt sin lille pige, hvorfor han ikke har været i stand til at have hende boende hos sig, men hvornår er hun klar til at høre det, og er han overhovedet selv klar til at sætte ord på det?

Mira Jargils nye film 'Drømmen om en familie' er en stærk skildring af en socialt belastet families forsøg på at gøre det rigtige, og finde en balance mellem egne forventninger og samfundets forventninger til, hvordan man er en rigtig familie.

Torben fra kommunen er med på sidelinjen - både for at hjælpe men også for at være realistisk. Det er i sidste ende ham, der skal vurdere om Pers ønske om en familie vil skade Pers datter for meget, og skal derfor være klar til at sige stop. Pers udfordring bliver at balancere alle parters behov for at nå i mål og få opfyldt drømmen om en familie.

1. Christian Rask Pressekontakt: Yderligere oplysninger

Facebook
Twitter