Dokumentar om Thomas Winding på DR2

DR2 viser dokumentar om forfatteren, maleren og instruktøren Thomas Winding, der med underfundig lune fortæller om sit liv og arbejde - illustreret med arkivklip fra de udsendelser han fik produceret i sine næsten 20 år på DR.

DR2 viser dokumentar om forfatteren, maleren og instruktørenThomas Winding, der med underfundig lune fortæller om sit liv ogarbejde - illustreret med arkivklip fra de udsendelser han fikproduceret i sine næsten 20 år på DR.

Thomas Winding er et menneske, der gennemårtier har beriget vores liv med sine historier og sin stemme.Næsten alle danskere kender hans stemme, som repræsenterer nogettrygt og genkendeligt og samtidig noget forunderligt andet, nogetlidt hemmeligt, finurligt og mystisk, lidt ved siden afvirkeligheden.

Instruktør Maria Mac Dalland og producer DinoRaymond Hansen har gennem de sidste fem år besøgt og filmet ThomasWinding i hans hus på Ærø. Det er der kommet den varme ogunderfundige dokumentarfilm ’ Jo tak, jeg kender godt ThomasWinding’ ud af - om historiefortælleren og den kendte og elskedestemme fra TV. DR2 viser dokumentarfilmen mandag 10. september kl.20.45.

Arbejde med tv for børn i 20 år

DR B&U under Mogens Vemmer og MogensWinckler var en enorm chance for Thomas Winding, som pludselig fikmulighed for at føre sine ideer ud i livet:

- Men for mig var det jo en total udskydelseaf mit egentlige liv. Jeg blev hængende i fjernsynet i næsten 20 åruden at forstå, hvem jeg selv var og uden at finde ud af, hvad detegentlig var, jeg ville”, siger Thomas Winding.

Arbejdet med at lave TV for børn tvang ThomasWinding ind på et spor. Det tvang ham til at se sit eget liv ogbarndom i et andet perspektiv.

- Inden i ethvert menneske er der en sjæl, somer meget ældre. Og barnet skal jo have lov at udvikle sig som barn,som et lille ufærdigt væsen, men vi må aldrig nogensinde glemme, atde allerede er voksne. Det har været mit udgangspunkt, enfornemmelse som jeg selv havde som helt lille barn af at være envoksen i et barns krop, eller en vidende i et barns krop”, sigerThomas Winding.

Dyr og mytologiske væsener

Dyr og mytologiske væsener har en stor plads iThomas Windings univers. I filmen møder vi nissen på øen, og vihører om skildpadden og elefanten og om køerne hos Fulperne vedNiger-floden i Afrika og om hans lille hund Mester. Vi ser ogsåhans malerier, som skildrer en mangfoldig verden af dyr ogmennesker.

Sidst, men ikke mindst, er filmen med ThomasWinding fuld af gamle arkivklip fra dengang: ’Farvel jeg hedderKurt’, ’Kæresten er i favn om få minutter’, ’Op på ørene – vi erkørende’, ’Se Hundested og gø’ og ’Super Carla vender tilbage’ ogmeget mere – eksempler på de tv-udsendelser han fik produceret isine næsten 20 år på DR.

Facebook
Twitter