The Doors

Musikprogrammet slår dørene op for Morrison og myterne. The Doors gav koncert i TV-Byen, da de toppede i 1968. Se den fantastiske og unikke koncert i Musikprogrammet.

Musikprogrammet slår dørene op for Morrison og myterne. TheDoors gav koncert i TV-Byen, da de toppede i 1968. Se denfantastiske og unikke koncert i Musikprogrammet.

I 1968 lykkedes det for DR TV, at få enkoncert med The Doors i kassen. Det var i forbindelse med gruppensførste og eneste besøg i Europa, og bandet var i topform -det vilsige Jim Morrison var i topform.

Koncerten er optaget i et af DRs studier udenpublikum, men den karismatiske sanger fyrer den af, som stod hanforan flere tusinder. Jim Morrison brænder så voldsomt igennem påskærmen, at man her oplever et skoleeksempel på dét, som ingen kanlære og som nogen mennesker bare er født med: Starquality.

En levende legende?

Desværre forden unge sanger var en af hans kvaliteter også at bruge uhæmmet løsaf sig selv. Han brændte sit lys i alle ender og kanter, og kortefter denne koncertoptagelse fik rusmidlerne for alvor overtaget iMorrisons liv. Så meget, at det sluttede brat få år senere.

Myterne om Jim Morrisons død er mange, fx erdet aldrig opklaret, om han begik selvmord eller døde af enoverdosis. Og de eksotiske historier florerer: Nogle påstår, at hanbor og lever i Mexico, og andre mener, han optræder som spøgelse påderes turistfotos.

Faktum er, at han blev fundet livløs i etbadekar i Paris den 3. juli 1971 kun 27 år gammel, og i dag liggerbegravet i samme by på kirkegården Pére Lachaise.

Bizar sammensætning

IMusikprogrammet fortæller Swan Lee guitaristen Jonas Struck ogguitaristen Henrik Liebgott om deres respektive fascination af TheDoors og Jim Morrison.

Og seerne bedes lægge mærke til den pudsigebesætning i orkestret: En sanger, en organist, en jazztrommeslagerog en flamencoguitarist - og ingen bas! – den klarer organisten ivenstre hånd.

Men summen af disse ukurante størrelser åbnededørene til et unikt musikalsk univers, og har for længst givetmedlemmerne – ikke mindst Jim Morrison - heltestatus irockverdenen.

Facebook
Twitter