DR Børnekoret hylder den danske børnesangskat med koncert og nyt album

Sammen med folkemusik-bandet Dreamers’ Circus har DR Børnekoret indspillet et nyt album med gamle danske børnesange i nye arrangementer, som også kan opleves live i Koncertsalen lørdag den 5. juni. Første sang kan streames fra i dag.

  • DR Børnekoret synger danske børnesange i nye arrangementer – både live i DR Koncerthuset og på et nyt album med folkemusikgruppen Dreamers’ Circus. (Foto: © Kim Matthäi Leland)
  • Folkemusikgruppen Dreamers’ Circus har selv lavet arrangementerne af de gamle danske børnesange, som er med på DR Børnekorets nye album. (Foto: © Göran Petersson / Daniela Hasse Coutinho)
1 / 2

Når vi taler om den danske sangskat, er det ofte med højskoler og forsamlingshuse i tankerne. Men sangskatten lever også i bedste velgående på børneværelser, i vuggestuer og børnehaver – og den er fuld af finurlige og fantasifulde melodier, rim og remser.

Mange af de kendte børnesange har flere hundrede år på bagen og er blevet sunget gennem flere generationer som godnatsange, fællessange eller sanglege. Hvem kender ikke stroferne om Ole, der sad på en knold og sang, kragen højt oppe på grenen, fjeren i reden og drengen på puden – langt ude i skoven?

Nu bliver der mulighed for at dykke ned i børnenes egen sangskat på en ny måde – både derhjemme og i DR Koncerthuset. DR Børnekoret har nemlig samlet et udvalg af de bedste danske børnesange og indspillet dem på et nyt album sammen med de tre spillemænd i folkemusik-trioen Dreamers’ Circus. De i alt 10 sange er arrangeret af trioens musikere, og de kan alle sammen opleves live til koncerten ’Langt ud’ i skoven’ den 5. juni i Koncertsalen.

Musikfortælling for hele familien

Allerede i dag kan man høre den første sang fra den nye udgivelse, som udkommer som single på alle streamingtjenester. Men hvis man vil opleve de kendte børnesange folde sig rigtigt ud, må man vente tålmodigt til koncerten den 5. juni, hvor de 60 børn fra DR Børnekoret indtager scenen i Koncertsalen sammen med de tre spillemænd fra Dreamers’ Circus og flere gæstemusikere.

Koncerten er bygget op som en musikfortælling for hele familien, hvor man møder Ole og hans far, som på vej hjem fra skole, gennem et hul i en hæk finder de folkekære rim og remser sammen med træer, bakker, dyr, anekdoter og eventyr. Musikken og fortællingen ledsages også af lys og et visuelt video-univers på scenen i Koncertsalen, som sætter gang i fantasien hos publikum.

Musikalsk DNA

Både på det nye album og til koncerten i DR Koncerthuset er det dirigenten Susanne Wendt, som står i spidsen for DR Børnekoret. Hun fortæller om arbejdet med ’Langt ud’ i skoven’:

– Jeg tror, at de gamle danske børnesange er en del af vores fælles, musikalske DNA. Det er både melodierne og ordene, der binder os sammen i de kendte sange, og det fik vi virkelig bekræftet, da vi indspillede sangene. Der var en fantastisk stemning, da Dreamers’ Circus og DR Børnekoret mødtes til prøver, også i pauserne hvor børnene dansede rundt, mens musikerne i Dreamers’ Circus improviserede, og alle følte et stærkt musikalsk sammenhold gennem sangene og vores fælles historie, siger Susanne Wendt og fortsætter:

– Jeg håber, at vores album og vores koncert kan være med til at inspirere rigtig mange børnefamilier til at lære de gamle danske børnesange at kende på en helt ny og levende måde med vores kor og nogle af verdens fineste folkemusikere.

Udgivelsen og koncerten ’Langt ud’ i skoven er muliggjort ved støtte fra Augustinus Fonden.

’Langt ud’ i skoven udgives af DR Børnekoret med distribution af Dacapo Records.