DR bringer godt selskab hjem i stuerne med nye tv-premierer på årets første dag

Hold 1. januar i selskab med DR og få helt nye tv-premierer samt den traditionsrige nytårsbagedyst, nytårskoncert og nytårstale.

  • Den 1. januar 2022 er der premiere på seks nye afsnit af serien ’Doggystyle’ på DRTV. (Foto: © Valdemar Cold Winge Leisner)
  • Årets skydes i gang med tv-premiere på den danske film ’Ser du månen, Daniel’ klokken 21.00 på DR1 og DRTV. (© Toolbox Film ApS)
  • Den store nytårsbagedyst er tilbage igen i år klokken 20.00 på DR1 og DRTV. (Foto: © Agnete Schlichtkrull)
  • På DRTV kan du tænde for ’Ulfs store finale’, hvor vi kommer bag masken på en af de allerstørste, nemlig Ulf Pilgaard. (Foto: © Mathias Vejen)
  • På DRTV finder du ’Jagten på mig selv’, en dokumentar i to dele af og om dokumentaristen Per Wennick. (Foto: © Sofie Barfoed / Lars Schou, DR Digital(ASBL))
  • Det nye år er for alvor i gang, når Wiener Filharmonikerne slår tonen an til den traditionsrige nytårskoncert i den smukt dekorerede Musikverein i Wien. (Foto: © Waldmann)
  • Traditionen tro holder statsministeren sin nytårstale 1. januar. DR's politiske eksperter tæller ned til talen i studiet hos Kåre Quist fra klokken 17.45. Klokken 18.00 sendes Statsministerens nytårstale live på både DR1 og DRTV, samt P1 og P2. (© Framegrab)
1 / 7

Den 1. januar kan du læne dig tilbage og pleje tømmermændene og få serveret masser af godt selskab helt uden smittefare – både på DRTV, flow og i din radio. Der vil være tv-premiere på ’Ser du månen, Daniel’, ’Doggystyle’ sæson 3 og ’Ulfs store finale’. Og traditionen tro kan du også se både årets nytårsbagedyst, -koncert og -tale.

Årets første tv-premierer

Den 1. januar 2022 er der premiere på seks nye afsnit af serien ’Doggystyle’ på DRTV. I den nye og tredje sæson af ’Doggystyle’ møder vi igen Asta og Jose, hvis interrailtur tager en uventet drejning, og de to må endnu engang gå hver til sit. Både Asta og Jose kæmper stædigt alene, men indser, at kampen er sjovere, når man har hinanden. Doggystyle handler i denne sæson om, at livet ikke handler så meget om at blive til noget, men om at være nogen - for sig selv og for hinanden.

Årets skydes også i gang med tv-premiere på den danske film ’Ser du månen, Daniel’ klokken 21.00 på DR1 og DRTV.

Den unge danske freelancefotograf Daniel Rye er taget som gidsel af terrororganisationen Islamisk Stat i Syrien sammen med flere andre udlændinge, blandt andet den amerikanske journalist James Foley. Daniel kæmper for overlevelse i fangenskab sammen med James, mens hans familie hjemme i Danmark kæmper for at håndtere frygten for, at deres søn aldrig kommer hjem. Medvirkende er blandt andre Esben Smed og Anders W. Berthelsen og med manuskript af Anders Thomas Jensen.

På DRTV kan du også tænde for ’Ulfs store finale’, hvor vi kommer bag masken på en af de allerstørste, nemlig Ulf Pilgaard. Han har haft kæmpe betydning for dansk teater, film og tv, og nu nærmer karrieren sig afslutningen. Dokumentaren følger Ulf Pilgaard under hele den sidste sæson af Cirkusrevyen. Livet på scenen har givet ham mange store oplevelser – men oplevelserne har også haft en pris. Peter Qvortrup Geisling står bag programmet - han er normalt DR’s tv-læge, men er også en stor revyfan. Programmet kan også ses på DR1 den 2. januar klokken 20.00.

På DRTV finder du også ’Jagten på mig selv’, en dokumentar i to dele af og om dokumentaristen Per Wennick. Begge afsnit ligger på DRTV fra den 27. december, og sendes på DR1 henholdsvis den 27. december og 3. januar klokken 20.00.

Traditionen tro

Det nye år er for alvor i gang, når Wiener Filharmonikerne slår tonen an til den traditionsrige nytårskoncert i den smukt dekorerede Musikverein i Wien. Årets nytårskoncert dirigeres af Daniel Barenboim klokken 12.15 på både DR1, DRTV og P2.

Traditionen tro holder statsminister Mette Frederiksen sin nytårstale den 1. januar, hvor hun gør status og sætter den politiske kurs for det kommende år. DR's politiske eksperter tæller ned til talen i studiet hos Kåre Quist fra klokken 17.45. Klokken 18.00 sendes statsministerens nytårstale live på både DR1 og DRTV, samt P1 og P2.

'Den store Nytårsbagedyst' er tilbage igen i år klokken 20.00 på DR1 og DRTV. Årets voksne bagedystdeltagere er klar til et brag af en fest i bageteltet, når de skal bage i makkerpar. Nytårsbagedysten byder ikke kun på svære bageudfordringer, men også uventet ændring af holdopstillingen for nogle af parrene. Og så går det over stok og sten i både det salte og det søde nytårskøkken med imponerende og festligt bagværk. Kan du ikke få nok, kan du tilmed lytte til podcasten ’Et stykke med Bagedysten’ i DR Lyd.

Skihop hoppes over i år

Mange traditioner følges i år, men nytårsdag bliver dog uden et af de ellers så faste programpunkter på DR1, nemlig skihopkonkurrencen fra Garmisch-Partenkirchen i Tyskland. Årsagen er, at det denne gang ikke har været muligt for DR et købe rettighederne til at vise konkurrencen.

Det er Nordic Entertainment Group (NENT), der blandt andet står bag streamingkanalen Viaplay, som har købt rettighederne til en stor mænge skisport til hele det skandinaviske marked, herunder også rettighederne til nytårsskihop fra Garmisch-Partenkirchen. Da NENT selv har planer om at vise konkurrencen på egne kanaler, har DR ikke haft mulighed for at købe rettighederne, så der hoppes over skihop i år.