DR byder på dansk natur, gudstjenester og Diego Maradona i påsken

Langt de fleste skal tilbringe påsken hjemme. Men på DR er der alligevel mulighed for at komme helt tæt på den danske natur i ’Vilde Vidunderlige Danmark’, til gudstjenester i København og Viborg og på fodboldbanen med Diego Maradona.

 • DR bringer Danmarks natur helt tæt på befolkningen og helt hjem i stuerne med den nyproducerede serie 'Vilde vidunderlige Danmark'. (Foto: © Mastiff TV, Mastiff, Henrik Zachariassen)
 • Søndag 5. april klokken 14.00 (palmesøndag) og fredag 10. april klokken 14.00 (langfredag) er der gudstjenester fra Sankt Pauls Kirke i København ved sognepræst Kathrine Lilleør. (© DR)
 • Diego Maradona (© Fox Networks Group Content Distribution)
1 / 3

Langt de fleste af os skal tilbringe påsken hjemme. Men på DR er der alligevel mulighed for at komme helt tæt på den danske natur i ’Vilde Vidunderlige Danmark’, til gudstjenester i København og Viborg og på fodboldbanen med Diego Maradona.

Hvis man kigger forbi DR og DR’s streamingtjeneste DRTV i påsken, er der på tværs af kanaler og genrer plads til både fascination, fordybelse, spænding – og en utrolig historie. DR ser særligt frem til at præsentere naturserien ’Vilde Vidunderlige Danmark’, der har været undervejs gennem flere år, og endelig kan deles med seerne fra påskesøndag.

- Det er fortsat nyhedsformidlingen i DR, der har absolut højeste prioritet, så længe landet er i denne helt særlige situation. Samtidig er jeg meget bevidst om, at familierne i år går en påske i møde, som helt mod sædvanen skal tilbringes derhjemme uden selskab fra venner og familier. DR har derfor sammensat en sendeplan, så familierne rundt omkring i hjemmene har et alsidigt tilbud at samles om – både når det gælder film, serier, dokumentarer, fællessang og ikke mindst natur. Personligt glæder jeg mig til at komme helt tæt på den danske natur sammen med resten af Danmark, når vi påskedag har premiere på den nyproducerede naturserie i fem afsnit ’Vilde Vidunderlige Danmark’, siger DR’s mediedirektør Henriette Marienlund.

Tæt på den danske natur

DR bringer Danmarks natur helt tæt på befolkningen og helt hjem i stuerne med den nyproducerede serie 'Vilde vidunderlige Danmark'. Det første ud af fem programmer har premiere søndag den 12. april klokken 20.00 på DR1, og allerede fra klokken 6.00 søndag morgen på DRTV. Seerne kan opleve dyrerigets store, fascinerende og til tider overraskende dramaer udspille sig lige midt i den særlige danske natur.

Serien viser både store og små dramaer fra dyreriget i Danmark. Om fødsel og død, parring og sult, at jage eller blive jagtet. Vi er med i det hjerteskærende øjeblik, hvor gøgeungen skubber sine stedsøskende ud af reden for at få al maden for sig selv. Vi kommer under vandet med gråsælerne og i luften med kongeørnen. Vi møder halsbåndmusen, der på vej ud efter natmad pludselig bliver jagtet af en stor hornugle. Og vi følger en flok ællingers første store spring, når de forlader deres trygge rede på en altan og bogstavelig talt hopper ud i livet - eller døden - fra fjerde sals højde.

Det er DR’s mål med den kommende store natursatsning, at danskerne skal udforske, genopdage og blive klogere på Danmarks natur og dyreliv.

Nye tiltag på trosområdet

DR har ændret dele af sendeplanen på trosområdet som følge af corona, og det betyder en række nye tiltag både på radio og tv hen over påsken. Morgenandagten fortsætter mandag-lørdag klokken 8.05 på P2 og DR2, mens der vil være direkte transmission fra Københavns Domkirke søndag klokken 10.00 på P1.

Desuden har DR i et samarbejde med Sankt Pauls Kirke i København og Viborg Domkirke en ny plan klar for dækningen af gudstjenester frem mod påsken. Søndag 5. april klokken 14.00 (palmesøndag) og fredag 10. april klokken 14.00 (langfredag) er der gudstjenester fra Sankt Pauls Kirke i København ved sognepræst Kathrine Lilleør. Søndag den 12. april klokken 10. på DR1 og klokken 14.00 på DR2 (påskedag) er der gudstjeneste fra Viborg Domkirke ved biskop Henrik Stubkjær. Og så er der påskedag premiere på et helt nyt trosprogram på P1 med Anders Laugesen som vært.

Pilgrim – på rejse i troens univers

Fra påskedag – den 12. april - klokken 8.00 har et nyt program premiere på P1: ’Pilgrim’ – på rejse i troens univers’.

Vært Anders Laugesen møder mennesker i de miljøer, der betyder noget for deres tro, og i løbet af udsendelsen vil lytterne stifte bekendtskab med månedens pilgrimstema – for eksempel ‘Hvad er særligt ved den nye 2020-oversættelse af Bibelen’, ‘Hvad betyder de forskellige led i gudstjenesten’ eller ‘Islams hellige bøger’. I hvert program får temaet en ny vinkel i løbet af den måned, som temaet kører. 

Første gæst påskesøndag er biskop Peter Skov Jakobsen, som er med på link på grund af corona-situationen. Desuden vil der være en reportage om påskefejringen, og så taler Anders Laugesen med generalsekretær for Bibelselskabet Birgitte Stoklund Larsen om den nye bibeloversættelse.

Diego Maradona – en fodboldlegendes liv

I 'Dokumania' møder vi fodboldlegenden Diego Maradona. Gennem 500 timers hidtil usete optagelser dykker vi ned i den argentinske fodboldlegendes liv fra årene 1984 til 1999, som indeholdt succeser og skandaler både på og uden for fodboldbanen. Programmet sendes tirsdag den 7. april klokken 21.00 på DR2.

Den utrolige historie om Alexander Blomqvist

På DR3 vises programserien ’Den utrolige historie om Alexander Blomqvist’. Alle seriens tre afsnit udgives søndag den 5. april klokken 6.00 på DRTV. I serien følger man den 25-årige Alexander Blomqvist, der udadtil lever et succesfuldt liv med en succesfuld karriere inden for flere brancher. Som han selv siger, er det ret imponerende, hvad han har oplevet i sin relativt korte levetid. Han har været forretningsrejsende, dokumentarinstruktør, skuespiller, journalist for DR og arbejdet for britiske BBC. Men kan det virkelig passe? Serien bruger en række dramaturgiske greb og interviews med venner, familie og hovedpersonen selv til at fortælle historien om Alexander Blomqvist og hans utrolige liv.

Dokumentarer, film, gode gensyn og klassisk musik

 • Erikos verdener (2020) – dansk dokumentar. Sendes påskedag klokken 20.00 på DR2.

 • Besat af USA – 00’erne – sidste episode i serien om Danmarks forhold til den amerikanske kultur. Sendes onsdag den 8. april klokken 21.00 på DR2.

 • Den klassiske musikquiz (gensyn med sæsonen fra 2019) – sendes påskedag klokken 21.00 på DR2.

 • Mord i Symfonien (2019) - DR SymfoniOrkestret og Filmselskabet inviterer til en morderisk soundtrackkoncert i krimiens, thrillerens og dramaets tegn. Sendes torsdag den 9. april klokken 20.00 på DR2.

 • Europas lækreste spisesteder (4x60 minutter) (britisk serie fra 2018) – turen går til Venedig, Edinburgh, Paris og San Sebastián. Sendes mandag til torsdag klokken 16.00 på DR2.

Fællessang på DR1 og P4

’Fællessang - hver for sig’. Fællessangen fortsætter på DR1 fredag aften. Sidste fredag så og sang over en million danskere med, da DR1 sendte ’Fællessang - hver for sig’ med Phillip Faber og Mads Steffensen i spidsen. Nu fortsætter fællessangen de næste to fredage på DR1. Programmerne bliver sendt fredag den 3. og fredag den 10. april klokken 20.00 på DR1. Fredag den 3. april klokken 20-21 samsender P4 ”Fællessang – hver for sig” med DR1.

Film og serier

 • Drengene fra Skt. Petri - Sendes torsdag den 9. april klokken 21.50 på DR2.

 • Natportieren (2015) – serie instrueret af Susanne Bier. Første afsnit sendes mandag den 6. april klokken 21.45 på DR2.

 • Mordet i Orientekspressen fra 2017, der er en tv-premiere. Sendes påskesøndag klokken 21.15 på DR1

 • Sidste afsnit af Alene i vildmarken. Sendes skærtorsdag den 9. april klokken 20.00 på DR1

 • World on fire. Sendes 11. april klokken 20.00 på DR1

 • Sidste afsnit af Scandinavian Star. Sendes på DR1 2. påskedag kl. 20.00.

 • Matador – Sendes alle ugens dage klokken 17.00 på DR2.

Markering af 80-året for Danmarks besættelse

9. april er det 80 år siden, at Danmark blev besat. Det markerer DR blandt andet med nedenstående film om Anden Verdenskrig:

 • Den 12. mand – Norsk film om Anden Verdenskrig. Sendes fredag den 10. april klokken 20.00 på DR2.

 • Kongens valg - Norsk film om Anden Verdenskrig. Sendes lørdag den 11. april klokken 20.00 på DR2.

 • Vores fædre, vores mødre – Tysk serie om Anden Verdenskrig. Sendes fra fredag den 10. april klokken 22.10 på DR2.

Klassisk musik

 • Mozarts Requiem. Sendes 7. april klokken 09.20 på DR2.

 • Faurés Requiem. Sendes den 8. april klokken 09.20 på DR2.

 • Ein Deutsches Requiem. Sendes den 9. april klokken 09.35 på DR2.

 • Verdis Requiem. Sendes den 10. april klokken 09.35 på DR2.

VM-minder

I påsken sender DR Sporten fem af de største danske slutrundekampe ved VM i fodbold i fuld længde. Vi begynder i 1986, da Danmark under ledelse af træner Sepp Piontek imponerede alle med offensiv og underholdende fodbold i Mexicos tynde luft. Især kampen mod de ellers frygtede sydamerikanere fra Uruguay gjorde, at navne som Laudrup, Elkjær og Arnesen blev kendt verden over.

Seerne kan se frem til følgende kampe:

 • VM-minder: 1986 Danmark – Uruguay – sendes den 9. april klokken 12.10 på DR2

 • VM-minder: 1998 Nigeria – Danmark – sendes den 10. april kl. 12.00 på DR2

 • VM-minder: 1998 Brasilien – Danmark – sendes den 11. april kl. 12.00 på DR2

 • VM-minder: 2002 Danmark – Frankrig – sendes den 12. april kl. 12.00 på DR2

 • VM-minder: 2018 Kroatien – Danmark – sendes den 13. april kl. 12.00 på DR2

P1

 • P1 sender live taleradio hver morgen – også i alle helligdagene.

 • Påskelørdag fra klokken 12.15-14, sender P1 Direkte – med Clement Kjersgaard

Nyheder

 • DR sender fortsat TV-Avisen om morgenen fra klokken 8 til 10 igennem hele påsken.