DR deler læseglæde ud

På ’Danmark Læser’-dagen den 23. april kan man møde både DRs kulturdirektør og flere radio- og tv-værter, når de deler bøger og læseglæde ud over hele landet.

  • Dorte Krogsgaard fra 'P1 Morgen' er blandt andre med til at dele bøger ud på Rådhuspladsen i København (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
  • DRs kulturdirektør Tine Smedegaard Andersen er med til at dele bøger ud. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)
  • Henrik Føhns og Anders Høeg Nissen fra 'Harddisken' rykker ud i virkeligheden til et live-arrangement på IT-Universitetet i København. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
  • Thomas Skov er med til at dele bøger ud på Rådhuspladsen i København. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)
  • P1’s Diana Bach taler med to sønderjyder, forfatter Erling Jepsen og tidligere deltager i ’Den Store Bagedyst’ Katja Stock om deres hjemstavn på EUC Syd i Tønder. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)
  • P1’s Diana Bach taler med to sønderjyder, forfatter Erling Jepsen (billedet) og tidligere deltager i ’Den Store Bagedyst’ Katja Stock om deres hjemstavn på EUC Syd i Tønder. (Foto: Rikke Caroline Carlsen © Type 1)
1 / 6

’Danmark Læser’-dagen løber af stablen på Verdens Bogdag den 23. april 2015.

100.000 bøger bliver delt ud til borgere over hele landet med opfordring om at læse mere. Tusindvis af boguddelere har meldt sig til Kulturministeriets ’Danmark Læser’-kampagne for at dele bøger ud på arbejdspladser, i idrætsklubber og på gader og stræder – heriblandt flere DR-personligheder. 

Både kulturdirektør Tine Smedegaard Andersen, tv-vært Thomas Skov, ’P1 Morgen’s Dorte Krogsgaard og P4 og P5’s Monica Krog-Meyer vil derfor blandt andre være at finde på Rådhuspladsen den 23. april klokken 17.00, hvor de deler ud af både bøger og læseglæde til forbipasserende sammen med blandt andre kulturminister Marianne Jelved.

I Sønderjylland inviterer DR indenfor til sønderjysk kaffebord og sønderjysk litteratur med den tidligere deltager i ’Den Store Bagedyst’ Katja Stock og forfatter Erling Jepsen. De to sønderjyder taler med Diana Bach fra P1 om deres hjemstavns plads i litteraturen og kageverdenen.

I København inviterer DR Sportens Marco de los Reyes indenfor hos boldklubben Skjold og sætter fokus på hævn i litteraturen og sporten med forfatter Robert Zola Christensen og tidligere landsholdsspiller Søren Larsen. På ITU i København inviterer ’Harddisken’s værter Henrik Føhns og Anders Høeg Nissen til diskussion om, hvordan digitalisering og teknologi påvirker vores læsning.

DR deltager i ’Danmark Læser’-kampagnen, som har til formål at sprede læseglæde og litteratur på en utraditionel måde.

”Personligt ser jeg frem til at dele ud af min læseglæde – også ved denne anledning. Læsning og litteratur er jo i høj grad kilde til fordybelse og berigende oplevelser, og derfor er det også vigtigt, at DR bidrager til at videreformidle glæden ved litteratur og læseoplevelser,” siger Tine Smedegaard Andersen, der håber, at mange vil dele deres læseoplevelser med hinanden på dr.dk.

Bøger til download på dr.dk

På dr.dk samler DRs læseklub-univers næsten 100.000 borgere om fælles bog-oplevelser. I forbindelse med ’Danmark Læser’-kampagnen vil alle ’Danmark Læser’-bøgerne ligge på dr.dk til gratis download af lydbøgerne. 

DRs litteraturchef Kåre Vedding Poulsen, som sidder i det udvalg, som har valgt de fem danske bogtitler ud, glæder sig også over anledningen til at give nye læsere mulighed for at fordybe sig i stærke læseoplevelser:

”Det glæder mig, at vi kan tilbyde alle læsere mulighed for både at læse og ikke mindst at dele deres læseoplevelser på vores digitale platform dr.dk/bogdag.  Jeg håber, at ’Danmark Læser’-dagen vil få flere folks øjnene op for det fantastiske ved at læse gode bøger,” siger Kåre Vedding Poulsen.

Tilmeld dig DRs 'Danmark Læser'-arrangementer

Det er muligt at tilmelde sig DRs ’Danmark Læser’-arrangementer, ’Hævn i sporten’, ’Sønderjylland’ og ’Harddisken live på ITU’. Interesserede skal sende en mail til bogdag@dr.dkog skrive enten HÆVN, SØNDERJYLLAND eller HARDDISKEN i emnefeltet. Det skal angives i mailen, hvor mange personer, man gerne vil melde til senest mandag den 20. april klokken 7.00.

Hævn i sporten

DR Sportens Marco de los Reyes taler med Robert Zola Christensen, forfatter til ’Hævn’ og tidligere landsholdsspiller Søren Larsen om hævn i sportens verden. Hvorfor spiller hævn en afgørende rolle på fodboldbaner, på atletikstadioner og i bokseringe, både som motivation og i negativ forstand? Hvad er det, der er på spil, når Francesco Totti spytter efter Christian Poulsen eller sportsstjerner har sorte bøger, som de bruger til at holde regnskab med deres rivaler?

Arrangementet foregår i Skjold Boldklub: P. H. Lings Allé 10 2100 København Ø 23. april klokken 20.00

’Den Store Bagedyst’ vs. Erling Jepsen i Sønderjylland

Mågestel, kaffepunch, den gode historie og kage. Omdrejningspunktet er Sønderjylland, når P1’s Diana Bach taler med to sønderjyder, forfatter Erling Jepsen og tidligere deltager i ’Den Store Bagedyst’ Katja Stock om deres hjemstavn. Katja Stock laver rugbrødslagkage og fortæller om traditionerne for det sønderjyske kaffebord og det at være med i ’Den Store Bagedyst’. Erling Jepsen fortæller om det Sønderjylland, der er så fremtrædende i hans litteratur, og som han har et had-kærlighedsforhold til. Det hele kulminerer med sønderjysk kaffebord med hvid dug, porcelæn og masser bøger og kage til publikum.

Arrangementet foregår på EUC Syd i Tønder EUC Syd Plantagevej 35 6270 Tønder 23. april klokken 11

'Harddisken' live på ITU

P1’s teknologimagasin nummer ét, Harddisken, rykker ud i virkeligheden til dette live-arrangement på IT-Universitetet i København. Hvordan påvirker den teknologiske og digitale udvikling den måde, vi læser, fortæller og oplever historier på i fremtiden? Værterne Henrik Føhns og Anders Høeg Nissen fortæller om moderne læseteknologi og læsning i den digitale tidsalder med en række spændende gæster.

Karavanen i Aalborg, Odense og København

Kulturminister Marianne Jelveds karavane starter på John F. Kennedys Plads i Aalborg, hvor også DRs vært Eddi Frantsen er med til at dele bøger og croissanter ud til morgentrafikanter og forbipasserende. Om eftermiddagen er karavanen i Odense, hvor DRs vært Erik Nielsen er med til at dele bøger ud ved indgangen til Kongens Have. Karavanen slutter på Rådhuspladsen i København klokken 16.30 til 19.00, hvor DR-profiler fra TV og radio deler bøger ud sammen med blandt andre kulturminister Marianne Jelved.

 

  E-mail-adresse: emfu@dr.dk   Telfonnummer: 29883462   Afdeling: DR Kulturpartnerne   Navn: Emilie Fuglsang   Titel: Projektleder Anden kontaktperson 1. Camilla Laudrup Pressekontakt: Yderligere oplysninger

Facebook
Twitter