DR Dokumentar - De hjemløse på Østerport

- Jeg er hjemløs pga. en skilsmisse. Gik ned med firmaet og røg på ædel druk. Derfor er jeg hjemløs, fortæller Bjarne, som overnatter ved togsporene under Østerport Station.

- Jeg er hjemløs pga. en skilsmisse. Gik ned med firmaet og røgpå ædel druk. Derfor er jeg hjemløs, fortæller Bjarne, somovernatter ved togsporene under Østerport Station.

Bjarnes historie er klassisk. Den typiskhjemløse er nemlig en alkoholiseret midaldrende mand med enskilsmisse bag sig. Drømmen om ekskonen er blevet Bjarnes livline.Birgit på 71 år har en mission. Hun ønsker at vælte hele detetablerede sociale system. Beskyttet af sin skytsengel begiver hunsig rundt på togstationerne på alle mulige tider af døgnet. Bent på48 år har sin hund og sin barnevogn - når mennesker svigter, er detgodt at have en ven som Møv, der både er varm og trofast.

Indblik i sorg og smerte

Østerportst. er blevet et samlingssted for hjemløse. Her har de i flere årfundet læ om dagen og ly om natten. De kender alle hinanden ogmødes på kryds og tværs. Dokumentaren giver et enestående indblik ien verden med masser af sorg og smerte, men hvor viljen til atoverleve er stærkere end alt andet.   Det er mennesker medspinkle håb og drømme mod hvem skæbnen har været hård.

Et portræt af tre hjemløse som holder tilomkring Østerport St. Dokumentarprogrammet er blevet til iforbindelse med DR-Undervisnings-serie om hjemløse. Læs mere påwww.dr.dk/hjemloes

Facebook
Twitter