DR Dokumentar: ’Hvid mands dagbog’

DR Dokumentar afdækker en af de senere års mest opsigtsvækkende kriminalsager om våbenhandleren Peter Frederiksen - med unik adgang til hovedpersonen selv. ’Hvid mands dagbog’ sendes i tre afsnit på DR1 fra den 8. januar klokken 20.45.

Dokumentaren 'Hvid mands dagbog' er historien om tagtækkeren Peter Frederiksen, der bliver anholdt, da politiet finder afskårne kønsdele fra en række kvinder i fryseren i danskerens hjem i Sydafrika.

DR Dokumenter følger efterforskningen i den usædvanlige sag, der trækker overraskende tråde tilbage til Danmark. Mens han er fængslet, får DR unik adgang til Peter Frederiksen selv og til politiets efterforskning. ’Hvid mands dagbog’ sendes i tre afsnit på DR1 fra den 8. januar klokken 20.45.

21 kønsdele i fryseren
Peter Frederiksen fra Holte bliver våbenhandler i Sydafrika, og er i flere omgange på flugt fra domme i Danmark, inden han i 2015 bliver han anholdt i byen Bloemfontein. Hans afrikanske kone har anmeldt ham, og politiet finder 21 kønsdele i parrets fryser. Men det viser sig kun at være starten på en særdeles dramatisk sag, der fortsætter med flere anklager mod Frederiksen for både pædofili og mord.

I et land, hvor hvide mænds undertrykkelse af sorte i årtier har vakt harme, er danskerens handlinger ikke kun grænseoverskridende og angiveligt kriminelle, men også så provokerende, at demonstranter møder op i retten for at lægge pres på dommeren. Anklageren kræver livstid, og vi følger retssagen og overværer den overraskende domfældelse.

’True crime’-dokumentar med ekstraordinær tæt adgang til sagens hovedpersoner
DR Dokumentar har under det to år lange sagsforløb ikke alene haft en hel unik adgang til hovedpersonen, som vi har interviewet, men også til politiets efterforskning og til beviserne, der omfatter danskerens dagbøger, hans private fotos og videoer.

Vi interviewer Frederiksen om hans liv, om anklagerne, der vokser dramatisk under hans anholdelse, og er med under efterforskningen, hvor to danske journalister hjælper politiet med at indsamle beviser i sagen.

Det er blevet til en true-crime dokumentar-serie, der kommer ekstraordinært tæt på sagen og på hovedpersonerne, lige fra den dedikerede chefefterforsker, hendes danske hjælpere, og til den anklagede Peter Frederiksen selv.

Dokumentarserien er tilrettelagt af Michael Klint.