DR-dokumentar nomineret til en Emmy i New York

Dokumentaren ’Menneskesmuglerne’, som DR1 viste i november, har chancen for at få en Emmy inden for nyheds- og dokumentarområdet til oktober.

  • Menneskesmugleren ”Ali” tjener penge på at sende migranter over Middelhavet i små gummibåde. Han medvirker blandt andet i den nu Emmy-nominerede dokumentar. (DR-UNDERVISNING © Type 2)
  • Poul-Erik Heilbuth. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 2) (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)
1 / 2

Når der den 1. oktober skal uddeles Emmy-priser i New York for 39. gang inden for nyheds- og dokumentarområdet, kan en dokumentar fra DR1 stikke af med den fornemme statuette. Poul-Erik Heilbuth og Georg Larsens dokumentar ’Menneskesmuglerne’, som DR1 viste den 27. november sidste år, og som er co-produceret med tyske ZDF, er netop blevet nomineret i kategorien ’Current Affairs’ ved årets uddeling. Det er første gang, at DR har chancen for at få en Emmy i dokumentargenren. Ganske usædvanligt havde DR-medarbejderne i dokumentaren fået adgang til at følge arbejdet med smuglingen af tusindvis af migranter til Europa. I dokumentaren åbnede menneskesmuglere døren på vid gab til deres ulovlige og hemmelige ”værksteder”, og tilrettelæggerne fik for eksempel gennem et år mulighed for at følge menneskesmugleren Ali.

Dokumentaren fulgte også Yahya, som i Grækenland for længst har skabt sig et navn blandt migranter, der har penge nok til at undgå sejlturen med gummibåd over Middelhavet. DR’s dokumentar blev i høj grad skabt ved hjælp af mobiltelefoner, små turistkameraer og skjulte optagelser for at seerne kunne følge menneskesmuglernes arbejde på så tæt hold som muligt.Det er stort ”Jeg har aldrig været Emmy-nomineret før, og det er stort. Det glæder mig særligt, fordi det er et højaktuelt og kontroversielt emne, vi har fat i. Jeg håber, nomineringen kan være med til at sætte øget fokus på, hvad der sker i Middelhavet, og at den kan få programmet til at blive vist i flere lande og ”rejse endnu mere”, end det allerede har gjort,” siger Poul-Erik Heilbuth. Han har arbejdet i DR siden 1970’erne og er ellers ikke er uvant med at få priser. For Poul-Erik Heilbuth har nemlig modtaget over 20 for sine dokumentarer gennem årene. Tidligere på året modtog Heilbuth blandt andet den danske tv-branches ærespris ’Årets Otto’ for sit dokumentararbejde gennem en årrække. DR har gennem årene fået en række Emmy’er for sine dramaserier – for eksempel for serierne ’Rejseholdet’, ’Ørnen’, ’Livvagterne’ og ’Nikolaj og Julie’, ligesom DR’s generaldirektør Maria Rørbye Rønn fik en Emmy-pris for DRs rolle i udviklingen af ny, banebrydende tv-dramatik i 2016. Den seneste Emmy modtog DR i 2017 ved Emmy Kids Awards for programmet ’Ultras Sorte Kageshow’ i kategorien ’Bedste underholdning for børn’.

FacebookTwitter