DR-Dokumentar - Piger i Vestre Fængsel (3:3)

Jeg savner Søren - den pikand.

Jeg savner Søren - den pikand.

Friheden truer

Det er snart jul, og hjemveen breder sig itredje og sidste del af "Piger i Vestre Fængsel", Lars Engelsberetning om livet på kvindeafdelingen i landets største fængsel.Flere af pigerne kan sige farvel til de andre, der må blive baglåste døre, og de løsladte kan gøre endnu et forsøg på at klare sigudenfor uden at være kriminel.

Programmets hovedpersoner er Tina, narkoman ogførtidspensionist og lige nu indsat for et butikstyveri i City 2.Og Regina, som på mange måder deler vilkår med Tina og de andrepiger. Der er dog lige den forskel, at hun kan tage hjem, når hunhar fri. Regina er fængselsbetjent.

Skriv nu, Søren!

Hos Tina er der ikke langt fra jubel til dybfortvivlelse. Hun savner Søren, "den pikand", som sidder iVridsløse og er for længe om at skrive.

Men hun har et af de gamle breve fra ham athygge sig med. "Jeg er allerede træt af at sidde her, jeg vil hjem"erklærer Tina hurtigt, og hun kan ikke rigtigt forstå, at detskulle være nødvendigt at bure hende inde for "sådan noglesmåting". Det hjælper lidt på humøret, da hendes pension når frem,og endnu mere, da hun under et besøg i fængslets skole får omsatdet meste af pensionsudbetalingen i stof. "Var det en god skævert?"spørger Regina.

En chance til

Dorthe er færdig med at afsone sin anden straffor amfetaminhandel, og nu vil hun gerne på aftenskole og tage8.-9. klasse, "så jeg kan få den pædagoguddannelse, jeg altid hardrømt om". Også Gitte T. er tæt på friheden. Hun har fået godkendtsin ansøgning om at blive prøveløsladt, omend fængslets personaleikke har de helt store forhåbninger om, at Gitte skulle kunne klaresig bedre denne gang. Men hun har fået en ny kæreste med egenlejlighed, så hun skal have en chance til.

Reddet af fængslet

Ninette er luder og har

specialiseret
sig i at"rulle" kunderne. Hun har begået 32 forhold, men kun fået dom forde 16, fordi de øvrige kunder "ikke turde stille op i retten ogrisikere en skilsmisse". Ninette er nu stoffri - "en dejligfornemmelse at stå op om morgenen og være klar i hovedet" - og huner overbevist om, at opholdene i fængslet redder mange somhende. "Hvis ikke de var røget ind, var halvdelen gået til rotterne. Detvar jeg også selv", siger hun.

Desuden medvirker Mille, som røvede 470 kr.fra en iskiosk, "fordi jeg var desperat og ikke anede, hvor jegskulle gå hen". Hun er tidligere dømt for at have skudt sinvoldelige kæreste, men slap for straf p.g.a. de specielleomstændigheder i parforholdet.

Programmet blev sendt første gang i 1996.

Facebook
Twitter