DR, Experimentarium og Herfølge Bibliotek inviterer skoleelever på "hjernerejse"

Skoleelever får mulighed for at opleve videnskaben på helt tæt hold, når DR og Experimentarium besøger Herfølge Bibliotek tirsdag den 27. februar.

Skolelever fra Kolding, Køge og Hammel får mulighed for at opleve et helt menneskeliv på blot fem minutter igennem DRs VR-briller. (Foto: Bjarne Begius Hermansen)

Spænd VR-brillerne og oplev et helt menneskeliv passere på blot fem minutter. Byg en 3D-kropsdel af piberensere, og bliv klogere på tarmes funktioner, når Experimentarium udfører en live-dissektion.

Alt det får skoleelever fra Køge Kommune lov til at opleve, når DR og Experimentarium besøger Herfølge Bibliotek tirsdag den 27. februar. Initiativet hedder ’Hjernerejsen’ og er en del af DRs videnskabstema 2018: ’Viden skaber os’.

Gennem levende sanseoplevelser får børnene lov til at mærke, hvor magisk udviklingen i vores hjerner og kroppe i de forskellige livsfaser egentlig er. Vi håber, at det kan skabe en fascination for kroppens unikke konstruktion og ikke mindst en øget lyst til at tilegne sig mere viden

Line Nordbo, redaktør i DR

”Med VR og interaktive øvelser giver vi eleverne mulighed for at opleve videnskaben helt tæt på. Gennem levende sanseoplevelser får børnene lov til at mærke, hvor magisk udviklingen i vores hjerner og kroppe i de forskellige livsfaser egentlig er. Vi håber, at det kan skabe en fascination for kroppens unikke konstruktion og ikke mindst en øget lyst til at tilegne sig mere viden”, fortæller Line Nordbo, der er redaktør i DR.

Program for dagen

I løbet af dagen bliver eleverne inddelt i hold, hvor de tages igennem forskellige øvelser. Her skal de se ’Et liv på 5 minutter’, som er en VR-film udviklet af DR, hvor man kan opleve menneskets centrale livsstadier – fra foster inde i maven til barn, teenager og gammel. VR-filmen bruger unikke sanseoplevelser til at konstruere de virtuelle livsstadier for at gøre oplevelsen så intens og realitetstro som muligt.

Udover filmen skal eleverne igennem forskellige ’hjerneøvelser’, hvor de skal skitse-ideer til fremtidens menneske og bygge kropsdele af 3D-piberensere. Eventen afsluttes med et fælles oplæg om hjernen og tarmens funktioner, hvor Experimentariums ’piloter’ udfører en dissektion af en grisetarm. Der afholdes tre events af en times varighed i løbet af dagen fra klokken 10.30 -11.30, klokken 12.00-13.00 og klokken 13.15-14.15.

Mere om indsatsen

  • ’Hjernerejsen’ er en del af DRs videnskabstema 2018 ’Viden skaber os’, der sætter fokus på, hvordan dele af videnskaben ændrer vores liv, og hvad den betyder for den måde, vi ser os selv på.
  • Fra uge 7 og i ugerne efter kan DRs VR-film ’Et liv på 5 minutter’ opleves på Experimentarium
  • I uge 8, 9 og 10 rejser DR og Experimentarium sammen afsted til flere udvalgte biblioteker i landet og fører kommunernes skoleklasser gennem både VR-oplevelser, hjerneøvelser og dissektioner.