DR får international pris for nyheder til unge

DR Nyheder, Aktualitet og Distrikter får pris for sit løsningsorienterede samarbejde mellem journalister og unge via YouTube og Nyhedsnetværket.

  • Nyhedsnetværket handler om at gøre unge til medskabere af nyheder på en række forskellige måder, for eksempel ved workshops i DR og på uddannelsessteder eller på Ungdommens Folkemøde 2019, hvor billedet er fra. (Foto: Asger Lundgren Stage, DR)
  • Nyhedsnetværket handler om at gøre unge til medskabere af nyheder på en række forskellige måder, for eksempel ved workshops i DR og på uddannelsessteder eller på Ungdommens Folkemøde 2019, hvor billedet er fra. (Foto: Asger Lundgren Stage, DR)
  • DR Nyheder, Aktualitet og Distrikter har fået en pris, Global Youth & News Media Prize, for sit løsningsorienterede samarbejde mellem journalister og unge om at skabe relevante nyheder via relevante kanaler. Det sker via DR Nyheders YouTube-kanal og Nyhedsnetværket. Billedet er af de to værter på YouTube-kanalen Victor Schrøder Friis og Annika Wetterling. (Foto: Mathias Kalhauge)
1 / 3

DR Nyheder, Aktualitet og Distrikter har netop fået en prestigefyldt international pris for nyheder til unge mellem 18 og 25 år. Prisen hedder Global Youth & News Media Prize og er i år blevet uddelt for første gang.

Den hædrer medier, der er innovative i deres tilgang til at nå unge med nyheder, men som samtidig også lærer af de unges måde at bruge medierne på.

- Det er dejligt med en anerkendelse af vores arbejde, som bekræfter den respons, vi får fra vores brugere. Alle ved, at det er en svær målgruppe at arbejde med, og der er langt igen, men det viser, at vi er på rette vej, siger Hans Christian Kromann, der er redaktionschef for DR Digital.

DR Nyheder, Aktualitet og Distrikter får prisen for sit løsningsorienterede samarbejde mellem journalister og unge om at skabe relevante nyheder via relevante kanaler. Det sker via DR Nyheders YouTube-kanal og Nyhedsnetværket, der blev etableret i april 2018.

I juryens motivering for prisen hedder det: 'Dette initiativ viser en reel indsats for at sikre, at indholdet reflekterer unge mennesker direkte, og at DR tager dem alvorligt ved at fokusere på kvaliteten af indholdet.'

Nyhedsnetværket handler om at gøre unge til medskabere af nyheder på en række forskellige måder, for eksempel ved workshops i DR og på uddannelsessteder rundt om i landet og gennem afstemninger og ideudvikling i gruppen Nyhedsnetværket på Facebook.

- Vi inddrager unge og udvikler historier med afsæt i det, de synes er vigtigt, fordi vi tror, der kommer bedre journalistik ud af at lægge øret tættere til unge og give dem indflydelse på vores historier, siger Louise Puck Hansen, som er redaktionschef for DR Nyheder Unge.

Samarbejde giver ny indsigt

Samarbejdet med de unge resulterer i journalistik, der bringer ny indsigt i emner, som ellers er langt væk fra nyhedsstrømmen, fokuserer på løsninger baseret på unges ideer og oplevelser og engagerer unge i både den journalistiske proces og de historier, der offentliggøres.

- Vi har oplevet en kæmpe interesse for arbejdsmetoden fra kolleger i Danmark og udlandet, og det glæder os at se, at der er mange rundt omkring, som har lyst til at arbejde tættere sammen med de unge der følger os, siger Louise Puck Hansen, som tager interessen som et udtryk for, at DR er på rette vej i forhold til at nå de unge, hvilket i disse år er en af de helt store udfordringer for medierne.

Indtil videre har samarbejdet med brugerne i Nyhedsnetværket resulteret i historier om blandt andet unge og stress, klimaløsninger og fremtidens jobmarked.

DR Nyheders YouTube-kanal er også tidligere i år blevet hædret, da brancheorganisationen Danske Medier uddelte sine Digitale Priser 2019.

Se YouTube-kanalen her

Læs mere om Global Youth & News Media Prize her