DR får ny korrespondent i Storbritannien

Vært på ’P1 Morgen’ Tinne Hjersing Knudsen skal fra den 1. oktober være DR’s nye korrespondent i Storbritannien.

Tinne Hjersing Knudsen er DR’s nye korrespondent i Storbritannien fra den 1. oktober 2020. (Foto: Lars Møller Hansen)

Tinne Hjersing Knudsen, 29, der er vært på ’P1 Morgen’, bliver fra den 1. oktober ny korrespondent for DR i Storbritannien. Hun afløser Kim Bildsøe Lassen, som fra efteråret skal være vært på TV-Avisen.

Om valget af Tinne Hjersing Knudsen siger udlandschef i DR Nyheder Niels Kvale:

- Tinne har en tårnhøj faglighed og en dyb indsigt i Storbritannien. Samtidig har hun en stor gennemslagskraft som journalist og har vist, at hun er i stand til at forfølge en historie. Det har hun blandt andet vist her under corona-krisen med historien om de ubrugelige respiratorer, der skulle sendes til Italien.

Om vigtigheden af, at DR har en dedikeret korrespondent i Storbritannien, siger Niels Kvale:

- Få lande i verden befinder sig lige nu en brydningstid, som den Storbritannien er i. Briterne er i gang med en kompliceret udmeldelse af EU samtidig med, at de er hårdt ramt af corona og døjer med sammenholdet blandt nationerne i kongeriget. Derfor er det vigtigt, at DR kan formidle, hvad briterne føler, mener og tænker i en tid, hvor der både åbner sig nye muligheder, mens gamle forsvinder.

Tinne Hjersing Knudsen har tidligere været korrespondent for Berlingske i Norden og Baltikum, og hun har været vært på programmerne ’The Brexit Club’, der handlede om briternes udtræden af EU, samt ’55 minutter’ på Radio24syv.

Står i stor identitetskrise

Hun siger om sin kommende rolle som DR’s korrespondent for Storbritannien:

- Storbritannien står i en stor identitetskrise, som Brexit kun lige har startet. For hvad skal Det Forenede Kongerige være uden Europa, og hvem skal de læne sig op ad? Læg corona-krisen oveni, og vi ser på begyndelsen af både udfordringer og muligheder, som briterne står i. Jeg glæder mig til at tage med dem ud på den uforudsigelige sejlads, som de næste år bliver.

Facebook
Twitter