DR har fundet sin nye mediedirektør

Henriette Marienlund får fra den 1. april ansvaret for den fortsatte udvikling af DRs kanaler, tjenester og platforme.

  • Henriette Marienlund bliver DRs nye mediedirektør fra den 1. april (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
  • Henriette Marienlund (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
1 / 2

Det bliver Henriette Marienlund, der den 1. april indtager positionen som DRs mediedirektør og dermed får ansvar for den fortsatte udvikling af DRs kanaler, tjenester og platforme.

Henriette Marienlund er 52 år og uddannet journalist. Siden 2013 har hun arbejdet i DR. Senest som tværgående chef i DR Medier og før da som konstitueret DR1-chef og nyhedsredaktør. Før hun kom til DR, var Henriette Marienlund ansat som redaktionschef på TV 2 i en årrække.

Den nye mediedirektør har selv været med i udviklingen af blandt andet DRs ’Kontant’, DRs valgdækning og en række tværgående satsninger.

DRs bestyrelsesformand, Michael Christiansen, fremhæver denne indsigt i indhold og produktion: ”Henriette Marienlund har en klar vision for, hvad godt public service-indhold er – nu og ikke mindst i fremtiden og tilmed en indgående indsigt i selve produktionen. Jeg er slet ikke i tvivl om, at hun vil være den helt rigtige til at løse den opgave hun har fået stillet, nemlig at sikre et stærkt public service fokus, samtidig med, at hun skal være spydspids i forhold til de udfordringer, vi står overfor i form af særligt nye medievaner og øget digitalisering. Hun er den rette til at sikre, at DR fortsat fornyer sig og leverer det bedste indhold til danskerne.”

Viser mod og giver indsigt

Henriette Marienlund glæder sig til at komme i gang med arbejdet og siger: ”Jeg har naturligvis ideer, som jeg nu glæder mig til at folde yderligere ud. Den røde tråd vil være, at vi skal levere indhold, der viser mod og giver indsigt. Det skal stå helt knivskarpt, at public service-indhold fra DR er noget ganske særligt. Udviklingen i mediemarkedet går voldsomt stærkt, og digitaliseringen ændrer vores medievaner markant i disse år. Jeg er dog overbevist om, at danskerne fortsat vil efterspørge og bruge stærkt indhold.”

Den nye mediedirektør ser i første omgang frem til muligheden for at lytte og komme i dialog: ”Jeg har sat vand over til rigtig mange kopper kaffe i den kommende tid. Selvom jeg har arbejdet professionelt med medier i tre årtier, er det et fag, hvor man altid kan blive klogere. Der er al mulig grund til at være åben over for alle – medarbejdere, eksperter, politikere og branchefolk – der engagerer sig i debatten om fremtidens mediebillede. Og allermest bliver det virkelig interessant at drøfte med befolkningen, hvordan de ser på det hele."

Dialog-arrangementer på vej

Henriette Marienlund bliver således aktiv i forbindelse med en række dialog-arrangementer, DR er ved at planlægge i 2017. Her vil man sørge for, at den brede befolkning, altså brugerne af DRs indhold, også får lejlighed til at give deres besyv med i debatten om public services rolle i fremtiden.

Henriette Marienlund tiltræder 1. april 2017 og afløser dermed Gitte Rabøl, som efter seks år på posten som mediedirektør træder tilbage. For at sikre yderligere fokus på at drive den digitale omstilling udnævnes Michael Arreboe, der er digital chef i DR Medier, som stedfortrædende mediedirektør. Det sker ligeledes 1. april 2017.

CV for Henriette Marienlund

2016: Tværgående chef, DR Medier 2015 – 2016: Konstitueret kanalchef, DR1 2013 – 2015: Nyhedsredaktør, DR Medier 2005 – 2013: Redaktionschef, TV 2 Nyhederne 2000-2005: Redaktør, DR nyheder 1997-2000: Redaktør/redaktionschef, Skandinavisk Film Kompagni 1993-1997: Indlandsreporter på TV-Avisen 1991-1993: Reporter, Nordisk Film 1990-1991: Reporter, Kanal 2 Privat: Henriette Marienlund bor på Østerbro i København og er gift med Michael Klint, journalist hos DR Dokumentar. De har tre døtre i alderen 12-20 år.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk