DR holder jul på radio, tv, web og mobil

Højtiden sniger sig ind på DRs kanaler i december, hvor der vil være nye programmer, kendte julefilm, klassisk musik og meget, meget mere til hele familien.

  • Traditionen tro sender DR1 'Disneys Juleshow' juleaftensdag klokken 16.00. (Foto: Disney © Type 2)
  • Jacob Riising og Sofie Linde er værter for 'DRs Store Juleshow 2016', der bliver sendt lørdag den 17. december klokken 20.30 på DR1. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
  • Timm Vladimir og Maria Mozfeldt undersøger, hvorfor julemanden bor på Grønland i 'Julehilsen til Grønland', der bliver sendt den 18. december klokken 20.00 på DR1. (Foto: Andreas Hüttel © Type 1)
  • Ti tidligere deltagere i 'Den store bagedyst' dyster i tomandshold om at blive de bedste til at bage jule- og nytårskager i 'Den store jule- og nytårsbagedyst', der bliver sendt på DR1 henholdsvis den 25. og 29. december klokken 20.00. (Foto: Carsten Mol © Type 1)
  • Jesper (sæson fem) og Pernille (sæson fire). (Foto: Carsten Mol © Type 1)
  • Inge og Iben (begge sæson fem). (Foto: Carsten Mol © Type 1)
  • Louise (sæson fem) og Kathja (sæson tre). (Foto: Carsten Mol © Type 1)
  • Micki (sæson fire) og Luna (sæson fem). (Foto: Carsten Mol © Type 1)
  • Jacob (sæson tre) og Juliane (sæson fem). (Foto: Carsten Mol © Type 1)
1 / 9

”Det sørme, det sandt, december!” Kalenderen viser, at årets sidste måned er begyndt, og det betyder, at brunkager og bjældeklang finder vej til danskerne – også via DRs kanaler og platforme.

DR1 tyvstarter julen allerede den 10. december, hvor hele familien kan samles om premieren på den danske spillefilm ’Familien Jul’.

Juleglæden fortsætter weekenden efter, hvor kanalen den 17. december viser ’DRs Store Juleshow 2016’. Her byder Jacob Riising og Sofie Linde med hjertevarme seerne inden for i DR Koncerthuset, hvor en række af Danmarks mest populære kunstnere står klar til at give deres personlige bud på nogle af de mest kendte julesange.

Aftenen efter – den 18. december – er det Timm Vladimir og Maria Motzfeldt, der er værter for ’Julehilsen til Grønland’, der i år bliver sendt fra Musikkens Hus i Aalborg.

Chip, Chap og Ulla Essendrop Juleaftensdag bliver traditionen tro fejret med julegudstjeneste, i år fra Horsens Klosterkirke, ’Disneys Juleshow’ og ’Glædelig jul Mr. Bean’ på DR1 – og senere på aftenen kan man se sidste afsnit af den nye eventyrlige julekalender ’Den anden verden’. Det er i år Ulla Essendrop, der guider seerne igennem aftenens programmer.

P4 skaber også god stemning, når Anders Bisgaard og Dennis Johannesson er værter på ’Mens vi venter’ fra klokken 10.03 juleaftensdag. De sender helt frem til klokken 17.00 – kun afbrudt af Radioavisen. Herefter tager Ole Jacobsen over og giver lytterne de bedste højdepunkter fra ’DRs Store Juleshow 2016’.

Første og anden juledag sidder Charlotte Ostertag klar på P4 med ’Slå-mave-radio’, så man har lidt hyggelige toner til at krydre de fulde maver med.

Tilbageblik på 2016 Julen giver også anledning til at se tilbage på året, der er gået. Det gør Tine Gøtzsche og Kåre Quist i ’Året i Kongehuset’ den 21. december på DR1, mens Lise Rønne og Mads Steffensen kigger bredere på danskernes kulturelle, politiske og samfundsmæssige år i ’Året der gik 2016’ den 26. december på DR1.

Der er også mulighed for at få et tilbageblik på højdepunkterne inden for sociale medier og videnskab, når DR3 sender ’Året der gik på SOME’ og ’Året der gik i videnskaben’ henholdsvis den 26. og 28. december.

Lugt af brunt og brændt Mange forbinder også højtiden med hjemmebag, og netop julens og nytårets mange kager og desserter er temaet for ’Den store jule- og nytårsbagedyst’, der bliver sendt den 25. og 29. december på DR1.

Her skal 10 tidligere deltagere fra ’Den store bagedyst’ dyste to og to om, hvem der bager de bedste jule- og nytårskager, og der er lagt op til en tæt kamp i teltet. Holdene består af Kathja (sæson tre) og Louise (sæson fem), Pernille (sæson fire) og Jesper (sæson fem), Jacob (sæson tre) og Juliane (sæson fem), Micki (sæson fire) og Luna (sæson fem) samt Iben og Inge (begge fra sæson fem).

Én ting er kager – noget andet er mad. Det tager Mette Blomsterberg og James Price sig af i det nye program ’Jul i det kongelige kobberkøkken’, hvor der både bliver lavet flæskesteg og risalamande. Det er den 21. december på DR1. Den 29. december forbereder de så nytårsmaden i ’Nytår i det kongelige kobberkøkken’.

Film og ferieøer Når julekagerne og julemaden så er spist, kan man rykke over i sofaen og nyde en af de mange film, DR sender i løbet af julen. Der er fiktion til alle aldre; og det er især de nye danske spillefilm og de traditionelle julefilm, der præger programoversigten.

Man kan også drømme sig væk til De Vestindiske Øer sammen med Christian Degn, når han er vært for en særudgave af ’Hammerslag’, der denne gang handler om boliger på Danmarks tidligere koloni. De to programmer bliver sendt henholdsvis den 23. og 27. december på DR1, og mæglerne skal blandt andet komme med et bud på prisen på en tidligere bomuldsplantage på St. Croix.

Julens toner Hvis man er i det musiske hjørne, kan man nyde DR Pigekorets fortolkning af julens sange i ’Pigekorets julekoncert’ på DR K juledag – eller slå over på P2, der sender ’Sådan kan du høre det er…”. Svend Rastrup Andersen er vært for de seks programmer mellem jul og nytår, og han går direkte ind i de største komponisters maskinrum og giver gode tips og vejledninger til, hvordan man bliver klassisk i en fart.

De klassiske toner finder man også hos Händels ’Messias’, der bliver sendt direkte fra DR Koncerthuset den 2. december på P2. DR K viser også ’Händels Messias’ henholdsvis den 11. og 18. december.

P4 er også i det musikalske hjørne, når Søren Dahl skruer op for julestemningen i 'Café Hack', der traditionen tro byder på kendte, snakkesalige gæster og livemusik fra nogle af landets populære kunstnere. Den 18. december er det Christians Kirke i København, der danner den juleglade ramme, hvor blandt andre L.O.C., Aura, Huxi Bach og Jacob Haugaard gæster programmet. Første juledag sender 'Café Hack' fra Aalborg Kongres og Kulturcenter, og her kan lytterne blandt andre møde Martin Brygmann, Tobias Hamann, Ida Corr og Wafande.

Tag julen med på ferie Hvis man foretrækker at boltre sig i julen på transportable enheder, er der også mulighed for det.

DR TV kan man hver dag se det seneste afsnit af DRs julekalendere, men man kan allerede nu se hele DR-julekalenderen 'Hallo, det er jul', der kun er tilgængelig på DR TV.

DR Ultra-app’en giver børnene masser af julegodter i løbet af hele måneden, og det er også her, de to hovedroller i 'Den anden verden', Caroline Vedel og Fanny Leander Bornedal, hver dag kommer med en videodagbog til Ultras brugere og seere.

Snefnuggene spreder sig også til Ramasjang-land, hvor der bliver julet for de yngste med julesange, musikvideoer, 'Onkel Rejes Julefis' og meget, meget mere. Der er forpremiere på 'Nissebanden i Grønland' 24 timer før, afsnittet bliver vist på DR Ramasjang, og så kan man også se alle afsnit af 'Bamses Julerejse'.

Første juledag kan man se julefilm, 'Mini MGP' og 'Sonjas jul' på Ramasjang-app'en, så der er nok at boltre sig i for børnene i juleferien.

DR Podcast er der fra den 19. december samlet en pakke med forskellige gaver; blandt andet en række nyproducerede podcasts om erotik i litteraturen, radiodramaserien ’Jaguaren’ og Shakespeares største værker fortolket af kendte skuespillere og instruktører.

Endelig er der også traditionen tro pakkeleg for hele familien på dr.dk.

Programoversigt Her er et udpluk af de juleprogrammer og premierer, lyttere og seere kan glæde sig til på DRs kanaler.

DR1

’Familien Jul’, den 10. december klokken 20.30

DRs Store Juleshow 2016’, den 17. december klokken 20.30

’Julehilsen til Grønland’, den 18. december klokken 20.00

’Jul i det kongelige kobberkøkken’, den 21. december klokken 20.00

’Året i Kongehuset’, den 21. december klokken 20.30

’Bonderøven jul’, den 22. december klokken 20.30

’Hammerslag på De Vestindiske Øer’, den 23. og 27. december klokken 20.00

’Love Actually’, den 23. december klokken 21.15

’Disneys Juleshow’, den 24. december klokken 16.00

’Den store jule- og nytårsbagedyst’, den 25. og 29. december klokken 20.00

’Skammerens datter’, den 25. december klokken 21.00

’Året der gik 2016’, den 26. december klokken 20.00

’Den skaldede frisør’, den 27. december klokken 21.55

’Nytår i det kongelige kobberkøkken’, den 29. december klokken 21.00

’All Inclusive’, den 29. december klokken 21.55

DR2

’Monica Z’, den 23. december klokken 20.00

’Life of Brian’, den 25. december klokken 16.00

’Den hundredårige der kravlede ud af vinduet og forsvandt’, den 26. december klokken 20.00

DR3

’Mord på julefilm’, den 21. december klokken 21.30

’Verdens værste jul’, den 24. december klokken 20.45

‘Året der gik på SOME’, den 26. december klokken 21.30

’Året der gik i videnskaben’, den 28. december klokken 21.00

DR K

’Händels Messias’, den 11. og 18. december klokken 20.00

’Danmark synger julen ind’, den 24. december klokken 20.00

’Pigekorets julekoncert’, den 25. december klokken 20.00

P1

’Religionsrapport: Jul uden Jesus og kirke’, den 20. december klokken 21.00P2

Händels ’Messias’, direkte fra DR Koncerthuset den 2. december klokken 19.20

Bachs ’Juleoratorium’, den 25. december klokken 9.03

’Sådan kan du høre det er...’, fra den 25. december klokken 18.03

P4

'Café Hack', den 18. og 25. december klokken 10.03

’Mens vi venter’, den 24. december klokken 10.03

’Det bedste fra ’DRs Store Juleshow 2016’’, den 24. december klokken 17.10

’Slå-mave-radio’, den 25. og 26. december klokken 15.03

Facebook
Twitter