DR i Aarhus inviterer indenfor

Lav kager med 'Bagedyst'-deltagere, mød Anders Agger og Mads Steffensen eller leg med ’Ramajetterne’ til Åbent Hus hos DR i Aarhus den 1. april klokken 10-15.

DR i Aarhus byder på et tætpakket program og masser af muligheder for at kigge ind i DRs maskinrum, hvor tusindvis af radio-og tv-programmer til hele befolkningen bliver produceret. DRs radio- og tv-værter står klar til at møde de mange besøgende, når dørene åbnes i mediehuset på Olof Palmes Allé klokken 10.00 lørdag den 1. april. Der er fri adgang for både store og små, og hele programmet kan ses på dr.dk/aabentdr.

Er du lige så god, som deltagerne i ’Den Store Bagedyst’, når det gælder om at pynte kager? Hvordan vil det egentlig lyde, hvis du kommenterer håndboldlandsholdets OL-finale sammen med Morten Hausborg og Henrik Liniger fra DR Sporten? Eller kan du overgå Palle og Lindy fra de ”gamle” ’Rigtige Mænd’ i forskellige øvelser?

Vi åbner dørene, fordi vi gerne vil give små som store et indblik i – og muligheden for selv at prøve af – hvordan vi laver 4500 timers radio og 400 timers tv om året til hele befolkningen fra DR på Olof Palmes Allé

Signe Aggerholm, Chef for DR Aarhus

Det er bare nogle af de ting, som deltagerne i Åbent Hus kan prøve under temaet ’Helt tæt på DR i Aarhus.’

Chef for DR Aarhus, Signe Aggerholm, glæder sig til en lørdag med mange gæster:

”Vi åbner dørene, fordi vi gerne vil give små som store et indblik i – og muligheden for selv at prøve af – hvordan vi laver 4500 timers radio og 400 timers tv om året til hele befolkningen fra DR på Olof Palmes Allé” siger Signe Aggerholm og tilføjer: ”Vi glæder os virkelig meget til at møde vores lyttere og seere og høre deres meninger om vores programmer, ” siger hun.

Oplev ’Hammerslag’ og ’Nak & Æd’

Quiz med Christian Degn og mæglere fra 'Hammerslag', mød Mads Steffensen og Flemming Møldrup fra ’Kender Du Typen’ eller besøg ’Nak & Æd’-værterne Nikolaj Kirk og Jørgen Schouboe, der har slået lejr med telt og bål, hvor man kan købe en fadøl og brændemærke sit medbragte skærebræt.

FAKTA OM DR AARHUS

DR i Aarhus er hovedkvarter for DRs største programproducerende afdeling, som hedder DR Danmark og en afdeling af DR Kultur. Udover redaktionerne i Aarhus består DR Danmark af otte regionale mediehuse, som ligger spredt ud over hele landet fra Aalborg i nord til Aabenraa i syd, Holstebro i vest til Rønne i øst. I DRs 28.000 kvadratmeter store hus i Aarhus og de otte distrikter er al DRs programproduktion uden for DR Byen samlet, med det formål at afspejle hele Danmark i DRs samlede tilbud af programmer til befolkningen.

Fra april begynder DR et stort tema om danmarkshistorien, blandt andet med søndagsserien på DR1 ’Historien om Danmark’. Deltagerne kan selv komme helt ind i danmarkshistorien med 360-graders virtual reality-briller på næsen eller dele egne historier på P4 Østjylland.

’Bonderøven’ og Anders Agger

I løbet af dagen bliver der foredrag med tre værter: Anders Agger fortæller om at arbejde med tv-dokumentarer, der har kant, og du kan høre gode historier fra Frank Erichsen fra ’Bonderøven’ og radioens Nis Boesdal.

’Mads og Monopolet’ sender direkte fra DR-huset i Aarhus denne lørdag med gæsterne Jan Gintberg, Ane Cortzen og Morten Albæk. Man kan følge Monopolets dilemmaer mellem 10 og 12, men de 150 siddepladser er allerede udsolgt, så man kan komme ind at stå og høre med.

Vær børne-TV-rapporter, Store Nørd og Ramajetterne

De mindre børn kan møde 'Ramajetterne' i studiet, hvor Sus, Øvst og Finn Falk fortæller røverhistorier om lufthavnen. Eller de kan plante blomsterfrø ved den kendte lade fra ’Hej Ramasjang’, opleve Emil fra ’Store Nørd’ lave vilde shows med røg og ild og møde fire af drengene fra håndboldmissionen og skyde på mål. Og for de lidt større børn er der mulighed for at optræde som reportere fra ’Ultranyt’ med hjælp fra vært Tommy Zwicky.

Bliv TVA-reporter

P4 Østjylland kan man også for alvor komme tæt på. Besøg redaktionen, hør din egen stemme, hvor gæsterne bliver interviewet og får sendt lydfil, bliv TVA-reporter for en dag og besøg trafikanternes bedste ven, Johnny Krone fra P4 Trafik. Oplev blandt andet ’Kejser’ på P1 med Anne Kejser, ’Formiddag på 4’eren’, Luna Richard fra ’Den Store Bagedyst’ og P5s ’Dansktoppen’ med Leif Wivelsted.

Tjek teknikken og lav en vejrudsigt

Men uden teknik går det ikke. Derfor kan deltagerne også prøve en af de store OB-vogne og se det tekniske setup, der skal til, for at fjernsyn bliver til, se programmer blive redigeret eller besøge DRs værksteder og grafikken.

DR Vejret rykker i starten af det nye år til Aarhus. Christian Cherry og Søren Jakobsen kommer og fortæller om det at lave vejrudsigt og inviterer gæsterne til selv at prøve at lave vejrudsigt.

Alle er velkomne, og det kræver ikke tilmelding. Dagen igennem vil det være muligt at købe forfriskninger og mad i DRs kantine.

Se hele programmet og læs mere på www.dr.dk/aabentDR

Tid: Lørdag 1. april klokken 10-15.

Sted: DR Aarhus, Olof Palmes Allé 10-12, 8200 Aarhus N


Kontakt: Konsulent Signe Skou, sisk@dr.dk

Pressetilmelding til Julie Oldrup Frydendahl, DR Kommunikation og Presse, juol@dr.dk, 29 92 13 92.