DR klar med seks nye DAB-tilbud

DR byder på tre nye kanaler samt P1, P3 og P4 på DAB fra den 1. december.

DR byder på tre nye kanaler samt P1, P3 og P4 på DAB fra den 1.december.

Samtidig med at den første kalenderluge i Ulandskalenderen skalåbnes den 1. december, åbner DR tre nye DAB-kanaler. Den ene ertilegnet de alleryngste lyttere og vil sende børneradio hele dagen.Den anden er en erhvervskanal med erhvervsnyheder og analyser, ogden tredje vil servere radioklassikere fra DRs righoldigearkiver.

Samtidig vil P1, P3 og P4, fremover både vil blive sendt på FMog DAB, og for P4's vedkommende bliver det i en særligdanmarksudgave, som samler det bedste fra DRs ni distrikter.

Gyldent

DR Gyldne Genhør bliver en slags radioens tidsmaskine, dersender lytterne tilbage i tiden, og det er P4-radiomanden VagnPilegård, der får ansvaret for at fylde kanalen med stof.

Lytterne kan forvente alt fra genhør med Liva Weel, GustavWinckler og "Dagens Elvis" til genhør med gamle radioprogrammer som'Prøv lykken' og musicals. Og gode råd vil såmænd ikke være så dyrepå DR Gyldne Genhør. Undervejs vil Statens Husholdningsråd foreksempel forklare, hvordan man kan genbruge sovserester eller givenogle af de mange andre råd, det er blevet til gennem tiden på DRRadio.

"DR Gyldne Genhør skaber tid til refleksion. Der er sket megetmed radioen de seneste 40-50 år, men de populære programmer harnogle helt grundlæggende kvaliteter, der stadig kan glæde os alle,"siger radiodirektørens udviklingschef, Ole Mølgaard.

Kanonkamel til børn

DR Kanonkamelen vil betyde, at børnene ikke længere behøver atvente utålmodigt på P2's "Radio for dig". DR Kanonkamelen vil sendebørneradio hele dagen - med børnesange, Pippi Langstrømpe, Emil fraLønneberg og andre historier og oplæsninger. I december sender DRKanonkamelen således 'Nissemaskinen' af Sven Nordqvist, 'Da Emilgjorde kål på al julemaden' af Astrid Lindgren, 'Egon ogkæmpenissen' læst af Thomas Winding og 'Bibelhistorier' læst afEbbe Kløvedal Reich.

"Vi går arkiverne igennem for at finde de gode historier læst opaf dygtige skuespillere eller DR-stemmer," fortæller DRs GiannaGiacamello, som har været med til at forberede kanalen tilpremieren.

CNN-modellen

DR Erhverv er DRs nye erhvervskanal. Den tilrettelægges efter"CNN-modellen", hvor programmerne gentages i en såkaldt sløjfe, såde travle lytterne selv kan vælge, hvornår de vil lytte. Indholdetbliver opdateret fem gange i døgnet med dagens aktuelle penge- ogerhvervshistorier.

DR Erhverv produceres af en særlig 'lynredaktion' på DR Nyhederspengeredaktion, og de ansatte her er specialister i "hurtigenyheder" til online (dr.dk/penge), DRs tekst-tv side 112 og nualtså også DAB. En typisk dag på DR Erhverv starter klokken 6.30,hvor der er relevant erhvervsstof og nyt fra indenlandske ogudenlandske nyhedskilder. Ved 8-tiden kommer dagens førsteanalytiker ud af højttalerne, og op ad dagen sendes der nyt fraFondsbørsen og nyt om udviklingen i morgenens historier. Kl. 17.30hver dag samler DR Erhverv op med dagens nyeste og væsentligsteerhvervshistorier, ligesom dagens overraskelser inden for erhvervog investering bliver kommenteret og forklaret af enbørsanalytiker.

"Den nye DAB-kanal giver et unikt tilbud - både tilhardcore-erhvervsinteresserede og mere 'almindelige' lyttere.Erhvervsnyhederne er der, når man har tid til at lytte," siger DRNyheders erhvervsredaktør Susanne Hegelund.

Når de tre kendte FM-kanaler, P1, P3 og P4 nu kommer på DAB, vilde have en bedre lydkvalitet, ligesom frekvensen vil være den sammeover hele landet, hvilket kan være en fordel ikke mindst forbilister.

I de kommende uger vil DR oplyse lytterne om mulighederne meddigital radio og DAB. Det sker i form af en kampagne for "DRs 17DAB-kanaler". Kampagnen foregår både i DR Radio, DR TV og pådr.dk.

Læs mere om DR Gyldne Genhør her

Læs mere om DR Kanonkamelen her

Læs mere om DRErhverv her