DR lancerer ny netkanal: DR Dansktop

Otte nye kanaler har fundet vej til netradioen, og med lanceringen af den niende - DR Dansktop - har Danmark nu fået sin eneste radiokanal, der kun spiller denne genre. DR Dansktop har premiere 14. september.

'DR Dansktop' spiller dansktopmusik døgnet rundt på dr.dk/netradio. (Foto: Mikkel Høegholm Strøjer © Type 1)

Otte nye kanaler har fundet vej til netradioen, og medlanceringen af den niende - DR Dansktop - har Danmark nu fået sineneste radiokanal, der kun spiller denne genre. DR Dansktop harpremiere 14. september.

'DR Dansktop' er navnet på netradiokanalen,der skal tilfredsstille de dansktopelskende danskere. Hele døgnetsender DR Dansktop alle de bedste sange inden for genren. Lytternekan høre dansktopmusikken, som den lyder i dag, men også høre ældrehits.

Med DR Dansktop vil DR vise, at genren erbredere og indeholder mere kvalitet, end de fleste måske går ogtror. DR Dansktop gør derfor en dyd ud af at åbenbare de oversetekvaliteter og guldkorn i genren.

Dansktop - også på tysk og svensk…

At dansktop er en bred genre giver sig ogsåudtryk i det faktum, at lytterne ikke kun finder dansk musik påkanalen, men også svensk og tysk musik, som faktisk også er en delaf den omfangsrige dansktop-genre. Både nyere musik fra de to landesamt ældre numre, der har inspireret dansktoppens danske hits.

Selvom den svenske og tyske musik finder vejtil kanalen er hovedparten dansk, idet fire ud af fem sange på DRDansktop er danske.

Had, kærlighed - og dansktop

Musikredaktør Alex Nyborg Madsen forklarer ogbaggrunden for DR Dansktop:

- Dansktoppen har altid delt vandene. Entenelsker man musikken, eller også hader man den. I DR har vi i mangeår haft oaser for genren rundt omkring i fladerne - først på P3 ogi de senere år på P4. Oaserne har været programmet ’Dansktoppen’,’Giro 413’ og til dels også ’De Ringer, Vi Spiller’. Derfor har viogså modtaget henvendelser fra lyttere, der gerne vil have mere afgenren i radioen. Med DR Dansktop får musikken sin egen 24timers-kanal, hvor vi kan komme helt ud i hjørnerne.

Han fortsætter:

- Jeg har haft denne kanal på min ønskeseddeli lang tid. Ikke for at fjerne den fra P4; den vil fortsat findes ide førnævnte oaser; men nu er der et tilbud for de mange mennesker,der ellers har meget svært ved at finde deres yndlingsmusik. Jeg erogså glad for, at vi på DR Dansktop har mulighed for at spille endel af den musik, der enten har inspireret de danske sange, ellersom direkte er oversat til dansk. Så på trods af kanalens navn vilvi også præsentere f.eks. tyske og svenske schlagere.

Med DR Dansktop tilbyder DR nu 9netradiokanaler, som man kun finder på nettet. DRs netplayerindeholder et væld af kanaler, 36 i alt, som lytterne måske ogsåkender fra FM, DAB og netradio.

Man finder DRs netplayerpå dr.dk/netradio.

Facebook
Twitter