DR lancerer ny radiokanal

Mandag 15. oktober kan musikglade danskere glæde sig over en ny radiokanal: ’DR Spillemand’, som man kan finde på dr.dk/netradio.

DR Spillemand - ny netradiokanal (© Type 1)

Mandag 15. oktober kan musikglade danskere glæde sig over en nyradiokanal: ’DR Spillemand’, som man kan finde pådr.dk/netradio.

DR Spillemand’ hedder det nye musiktilbud,som DR fra 15. oktober kl. 00.00 (natten mellem søndag og mandag)tilbyder til folkemusikglade og -nysgerrige danskere. ’DRSpillemand’ er kanalen med farverig dansk, nordisk ogirsk/skotsk/engelsk folkemusik, som den lyder i dag - spillet ogsunget af musikere, der tager afsæt i gamle traditioner. Rødder,fornyelse og nysgerrighed er nøgleordene for den nye radiokanal,der spiller nonstop døgnet rundt og kan findespå dr.dk/netradio.

I vore nordiske nabolande har folkemusikkenaltid stået stærkt - og også i Danmark er der stor ung energi ifolkemusikken. Traditionen er levende, der kommer den enenysgerrige cd efter den anden, og folkemusikfolket samles til kæmpefestivals i den nordiske sommer.

Musikredaktør Hans Peter Larsen fortæller omden nye netradiokanal:

- Folkemusik er rødder og tradition, men hvisden ikke fornyer sig og tager bestik af sin samtid, bliver den tilmuseum og dør. De unge folkemusikere har både respekt fortraditionen og tidssvarende bud på fornyelsen, og de når et nytpublikum med farverige udgaver af traditionelle sange oginstrumentalstykker. Niveauet i dansk folkemusik har aldrig værethøjere end i dag, og det skal danskerne have glæde af. Med DRSpillemand slipper vi rigtig spilledjævelen løs!

Find kanalernepå dr.dk/netradio.

Med DR Spillemand kan danskerne med étenkelt klik vælge imellem 35 kanaler på dr.dk/netradio.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk