DR offentliggør aftale med København om ESC 2014

DR fremlægger det samlede kontraktmateriale mellem DR og Projektselskabet 2014 for Eurovision Song Contest 2014.

ESC 2014. Backstage (Foto: Jakob Boserup © Type 1)

DR fremlægger det samlede kontraktmateriale mellem DR og Projektselskabet 2014 for Eurovision Song Contest 2014.

Til aftalen er knyttet en lang række underliggende bilag herunder kravmaterialet (”Request For Information”), støtteerklæring fra Københavns Kommune og Region Hovedstaden samt Københavns oprindelige bud til DR, som DR også hermed offentliggør.

Kravmaterialet bygger på EBU’s krav til værtsland for Eurovision Song Contest samt erfaringer fra Sveriges værtskab for Eurovision Song Contest i 2013.

DRs generaldirektør Maria Rørbye Rønn udtaler:

”Vi har genovervejet sagen i lyset af den enorme politiske og mediemæssige interesse og har efter samråd med bestyrelsen besluttet at udlevere kontraktmaterialet, da spørgsmålet om udlevering af materialet nu overskygger sagens egentlige fokus. Dermed fraviger vi principperne om udlevering af fortroligt materiale. Principper, der skal sikre, at DR kan agere på et mediemarked med mange aktører. Materialet er allerede udleveret til Rigsrevisionen som grundlag for dens undersøgelse af forløbet af Eurovision Song Contest 2014 men offentliggøres nu på dr.dk jf. nedenfor.”  

DR offentliggør som del af kontraktmaterialet også forliget og gældsaftalen mellem DR og Projektselskabet ESC 2014 ApS. Projektselskabet har betalt sin gæld til DR den 25. august. Desuden vedlægges den redegørelse, som DR udarbejdede den 14. august 2014 på anmodning fra Kulturministeriet. I redegørelsen er der indsat henvisninger til det kontraktmateriale, som nu er offentliggjort.

 

  Telfonnummer: 28540520
  Afdeling: DR Kommunikation og Presse
  Navn: Jakob Faarvang
  Titel: Presseansvarlig for ESC 2014
Anden kontaktperson
Pressekontakt: Yderligere oplysninger