DR og TV 2 deler fodbold-VM i Nordamerika

DR og TV 2 har købt rettighederne til VM i fodbold for mænd i sommeren 2026.

DR kan nu i de kommende år både vise EM og VM i fodbold, De Olympiske Lege og håndbold-VM. (Foto: Mathilde Bech) (Foto: Mathilde Bech)

DR og TV 2 har nu i fællesskab sikret sig fodbold-VM for mænd i sommeren 2026, som afvikles i USA, Canada og Mexico. De to tv-stationer deler rettighederne ligeligt imellem sig.

Om aftalen siger mediedirektør i DR Henriette Marienlund:

- Jeg er utrolig glad og stolt over, at det er lykkedes DR at sikre, at alle danskere får mulighed for at se slutrunden i VM-fodbold i 2026. DR er nu i en fuldstændig unik position, hvor vi de kommende år kan give danskerne de allerstørste sportsbegivenheder med både EM og VM i fodbold, De Olympiske Lege og håndbold-VM. Dermed er vi tæt på at nå en af DR’s vigtigste målsætninger for sporten, og det er vi stolte af, fordi det er et område, hvor konkurrencen er hård og rettighederne svære at få fat i.

Henriette Marienlund tilføjer:

- Sport er en del af danskerens folkesjæl, og fodbold er noget af det, der stadig kan samle os på tværs og minde os om, at vi er sammen og holder sammen. Derfor hører fodbold-VM i 2026 til præcis, hvor det er endt, nemlig hos hele Danmarks DR.

DR og TV 2 fælles om flere rettigheder

DR og TV 2 deler også rettighederne til VM 2022 i Qatar og har for nylig offentliggjort købet af rettighederne til EM i fodbold 2024 og 2028 og til De Olympiske Lege i 2022 og 2024.

DR har desuden rettighederne til at vise cirka halvdelen af kampene under det fodbold-EM, som skulle være afviklet i år i blandt andet København, men som er udsat til 2021 på grund af corona. DR har købt rettighederne af Nordic Entertainment Group (NENT), som har streamingtjenesten Viaplay og TV3-kanalerne.

Fordelingen mellem DR og TV 2 af kampene under VM i 2026 er endnu ikke besluttet, men det er aftalt, at de skal fordeles ligeligt. Rettighederne omfatter både tv, radio og streaming.

Med i købet følger også rettigheder til VM-slutrunderne i fodbold for U-17 og U-20 samt futsal og strandfodbold i perioden 2023 til 2026.

Turnering med flere knockout-kampe

Til og med fodbold-VM i Qatar 2022 vil der være 32 deltagende hold og 64 kampe. Ved VM i 2026 vil der være 48 deltagende hold og 80 kampe. I gruppespillet er der tre hold i hver pulje.

De to bedste i hver gruppe går videre til knockout-fasen, som starter med 1/16-finalerne. Turneringsformen betyder dobbelt så mange knockout-kampe som ved tidligere VM-slutrunder.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter