DR og TV 2 går sammen om støttekoncert for ofrene i Ukraine

Under overskriften ’Sammen for Ukraine’ samler DR og TV 2 danskerne hen over en uge, der kulminerer med en direkte samsending fra Rådhuspladsen i København lørdag 12. marts kl. 19.30, hvor der samles ind til akut hjælp til krigens ofre.

DR’s og TV 2s samsending 12. marts kommer efter endnu en uge med fuldt fokus på krigen i Ukraine på tværs af kanaler og programmer på både radio og tv.

Der er krig i Europa, og hele verden holder vejret. På tværs af Danmark bliver der taget initiativ til en lang række af aktiviteter, der støtter krigens ofre. Nu samler DR og TV 2 danskerne på en aften, hvor der bliver plads til engagement, indsigt og eftertænksomhed og mulighed for at støtte krigens ofre via et samarbejde med en række større danske nødhjælpsorganisationer, der er aktivt til stede i og omkring Ukraine.

- De humanitære behov i Ukraine og nabolandene er steget voldsomt de seneste dage. I første omgang handler det om overlevelse og basal nødhjælp, men også om, at mennesker har adgang til kontanter eller får et tag over hovedet. Det er fantastisk at se danskernes engagement og vilje til at hjælpe, og nu får vi alle en mulighed for at vise opbakning og solidaritet - både i form af ord, gennem musik og ved at støtte organisationer, som lige nu arbejder i døgndrift, siger Charlotte Slente, generalsekretær i DRC Dansk Flygtningehjælp og i denne sammenhæng repræsentant for de organisationer, der samarbejdes med.

Muligt at støtte allerede nu

Det er allerede muligt at støtte nu på tre forskellige måder. Man kan enten donere 150,- kroner ved at sende en SMS med ‘HJÆLP’ til 1234, man kan donere et valgfrit beløb via MobilePay til nummeret 40 50 42. Og så er det muligt for både privatpersoner og virksomheder at donere større bidrag via hjemmesiden sammenforukraine.dk.

Følgende nødhjælpsorganisationer får del i det indsamlede beløb: ADRA Danmark, Amnesty International Danmark, CARE Danmark, CARITAS Danmark, Dansk Folkehjælp, DRC Dansk Flygtningehjælp, Folkekirkens Nødhjælp, International Media Support, Læger uden Grænser, Mellemfolkeligt Samvirke, Mission Øst, Oxfam Ibis, PlanBørnefonden, Red Barnet, Røde Kors, SOS Børnebyerne, UNHCR - FN's Flygtningeorganisation og UNICEF Danmark.

- Ukrainerne står i en forfærdelig situation, hvor de akut har brug for hjælp. Herhjemme er mange dybt berørt af situationen, og vi ser, hvordan danskere rundt i hele landet igangsætter initiativer, som alle har til formål at hjælpe. Jeg er glad for, at vi i samarbejde med TV 2, nødhjælpsorganisationerne og danskerne nu kan bidrage til at gøre en forskel for dem, der har brug for hjælp, siger Nikolaj Vitting Hermann, chef for tværgående indhold i DR.

- Det er i alvorlige situationer som denne, at det er virkelig vigtigt at stå sammen for frihed og fællesskab. Sammen med DR vil vi gerne give danskerne muligheden for at gøre en forskel. Fx ved at samles om ønsket om fred, eller ved helt konkret at bakke økonomisk op om nødhjælpsorganisationernes akutte arbejde, siger Dorthe Thirstrup, kanalchef for TV 2.

Fokus på krigens konsekvenser

DR’s og TV 2s samsending 12. marts kommer efter endnu en uge med fuldt fokus på krigen i Ukraine på tværs af kanaler og programmer på både radio og tv. Lørdag er Natasja Crone og Johannes Langkilde værter for en aften, der byder på portrætter af helt almindelige ukrainere, der er berørt af krigen, og historier om danskere, der med lokale initiativer er med til at støtte ukrainere på flugt.

Johannes Langkilde og Natasja Crone er værter ved støttekoncerten. Fotos: Agnete Schlichtkrull og Ebbe Rosendal.

I løbet af aftenen vil der også være direkte gennemstilling til DR’s og TV 2s korrespondenter i og omkring Ukraine. Til støttekoncerten optræder en perlerække af Danmarks bedste musikere, og så vil danskerne både før, under og efter støttekoncerten kunne donere penge til nødhjælpsorganisationerne.

Disse kunstnere optræder

Anne Linnet, Jonah Blacksmith, Hjalmer & Pauline, Carl Emil Petersen, Mads Langer, Marie Key, Coco O, Peter Sommer, Dizzy Mizz Lizzy, Ida Laurberg, Saveus, Hugorm, Troels Gustavsen, Sanne Salomonsen, TV2 og Christopher.

Storskærm i Aarhus, Odense, Aalborg og Esbjerg

Støttekoncerten bliver samsendt på DR1 og TV 2 lørdag 12. marts fra kl. 19.30 direkte fra Rådhuspladsen i København, hvor der – så længe der er plads - er åbent for alle, der har lyst til at støtte op om initiativet. Er man ikke i nærheden af København, er der også mulighed for at se med via storskærm i Aarhus, Odense, Aalborg og Esbjerg – eller naturligvis hjemme fra stuerne.

Storskærmen sættes op følgende steder:

  • Aalborg - Pladsen foran Musikkens Hus

Lysoptog kl. 18.15 fra Nørresundby Torv til Musikkens Hus med ankomst klokken 19.10. Inden støttekoncerten vises på storskærm, vil der være velkomst og fællessang.

  • Aarhus - Parken foran Musikhuset

I Aarhus er der fra klokken 19.00 fællessang med Katrine Muff og et pigekor fra Aarhus Musikskole, inden støttekoncerten vises på storskærm klokken 19.30.

  • Esbjerg - Torvet

På Torvet i Esbjerg vil der være taler og musikalske indslag fra klokken 18, inden støttekoncerten vises på storskærm kl. 19.30.

  • Odense - Flakhaven

På Flakhaven vil der fra klokken 18-19 være musik, mens der klokken 19 er direkte studie fra TV 2 Fyn. Klokken 19.30 vises støttekoncerten på storskærm.

Yderligere information: Kommunikationsrådgiver Jacob Bøgen Clausen, cjcl@dr.dk