DR og TV 2 kan vise FIFA's fodbold-VM i 2018 og 2022

DR og TV 2 har netop - sammen med SVT og TV4 i Sverige samt NRK og norsk TV 2 – underskrevet en kontrakt om rettighederne til at vise kampene fra Rusland 2018 og Qatar 2022.

Selv om der stadig er lang tid til, at det første dommerfløjt lyder ved FIFA's fodbold-VM i 2018 og 2022, står det allerede nu klart, at verdens største sportsbegivenhed vil kunne ses på Danmarks største tv-kanaler til den tid.

DR og TV 2 har netop - sammen med SVT og TV4 i Sverige samt NRK og norsk TV 2 – underskrevet en kontrakt om rettighederne til at vise kampene. I 2018 skal de spilles i Rusland, mens det i 2022 er Qatar, der skal lægge græs til de 64 kampe.

I Danmark deler TV 2 og DR kampene mellem sig, men om der også løber danske spillere på banen ved de to begivenheder, vil først vise sig langt senere. Det er Sveriges Television (SVT), der har forhandlet aftalen på plads med FIFA på vegne af de seks nordiske tv-stationer.

Optager og samler danskerne

Chefen for DR Sporten, Tine Bendix, glæder sig over aftalen:

”Det er vigtigt for DR at kunne vise de store, fælles sportsbegivenheder, som optager og samler danskerne. Med denne aftale er vi sikret, at vi kan vise verdens bedste fodbold 10 år frem. Det er helt usædvanligt, at aftalerne er så tidligt på plads, og kontrakten er samtidig et resultat af en forbilledligt samarbejde mellem seks nordiske tv-stationer,” siger hun.

I forvejen ligger det klart, at DR og TV 2 også har retten til at vise kampe fra FIFA's VM i 2014 i Brasilien og fra sommerens EM i fodbold i Polen og Ukraine.

"Med dagens aftale har vi taget et yderligere stort skridt for at opnå FIFA's målsætning med at gøre FIFA's fodbold-VM så tilgængeligt som muligt for så mange mennesker som muligt, siger chefen for FIFA's tv-division, Niclas Ericson.

Aftalen omfatter alle platforme, for eksempel radio, tv og net.

Har sendt siden 1954

DR har sendt VM-fodbold, lige siden det allerførste VM, som det var muligt at sende efter DR TV blev ”født” i oktober 1951. I 1954 blev det til en semifinale, bronzekampen og finalen, og siden da har der hvert fjerde år været VM-fodbold på DR1.

1. Jan Dohrmann Pressekontakt: Yderligere oplysninger

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk