DR Pigekoret får pris og påskønnelse midt i nedlukning

DR Pigekoret bliver årets modtager af Chr. P. Hansen og Hustrus Musikpris. Koret bliver rost for sin evne til at formidle den danske sang- og salmeskat.

  • DR Pigekoret bliver påskønnet for sin evne til at formidle den danske sang- og salmeskat. Her er koret fra en tidligere julekoncert. (Foto: Kim Matthäi Leland)
  • Chefdirigent Phillip Faber har lige nu travlt med ’Morgensang’ og ’Fællessang’ på DR1. (Foto: Kim Matthäi Leland)
1 / 2

Samtidig med at

DR
Pigekoret har haft svært ved at øve og give koncerter de seneste måneder på grund af corona-situationen, er der nu helt ud af det blå kommet noget at glæde sig over.
DR
Pigekoret har netop fået at vide, at koret får Chr. P. Hansen og Hustrus Musikpris for 2020 på 30.000 kroner.

- Prisen skal ses som en påskønnelse for

DR
Pigekorets enestående evne til at formidle den danske sang- og salmeskat, lyder det i motiveringen, som formanden for Chr. P. Hansen og Hustrus Fond, Flemming Pedersen, har sendt til
DR
Pigekorets ledelse. I fondens bestyrelse finder man også Københavns Stifts tidligere
biskop
Erik Norman Svendsen.

DR
Pigekorets kunstneriske leder Anne Karine Prip er overvældet og glæder sig over prisen.

- Musikprisen kommer på et tidspunkt, hvor meget i

DR
Pigekoret er anderledes, end det plejer at være. Men vi er superglade for prisen, og pigerne fortjener anerkendelsen for deres arbejde, mener Anne Karine Prip.

Efter at

DR
Pigekoret i marts optog deres forårskoncert til radio og TV uden publikum, har det senest især været korets chefdirigent Phillip Faber, der har været i fokus med både morgensang og fællessang på DR1.

- Selvom det er Phillip, der er på skærmen hver dag, er

DR
Pigekoret og de værdier, der ligger dybt forankret i korets arbejde, helt klart medafsender, men vi glæder os meget til at komme rigtigt i gang igen, siger Anne Karine Prip, der er redaktør på de daglige ’Morgensang’-programmer lige nu.

Håber på start efter ferien

Hun håber, at

DR
Pigekoret kan tage på øvecamp i starten af august, og at de cirka 50 piger på mellem 16 og 22 år derefter igen kan give de planlagte koncerter i efteråret – blandt andet de populære mørkekoncerter, julekoncerter med mere.

Oprindeligt skulle

DR
Pigekoret have været til Japan i sommer for at synge i forbindelse med
OL
i Tokyo. Men den tur er foreløbigt
udskudt
til 2021, hvor arrangørerne forventer at gennemføre De Olympiske Lege.

- Det er en tur, hvor vi stadig manglede at få den sidste finansiering helt på plads, og der er ingen tvivl om, at musikprisen fra Chr. P. Hansen og Hustrus Fond vil være med til at løfte

OL
-projektet, siger Anne Karine Prip.

DR
Pigekoret har tidligere modtaget Den folkelige sangs pris, ligesom koret i 2017 modtog en medalje fra Det Dansk-Brasilianske Handelskammer for sin sang ved
OL
i Rio året forinden.

Facebook
Twitter