DR PigeKoret lægger stemme til dansk erhvervsfremstød i Paris

Sammen med Kronprinsparret og en større erhvervsdelegation rejser DR PigeKoret til Paris den 7.- 9. oktober for at styrke relationerne mellem Danmark og Frankrig.

I forbindelse med næste uges danske erhvervsfremstød i Paris vil DR PigeKoret optræde i flere officielle sammenhænge, bl.a. en festmiddag på Paris' rådhus. H.K.H. Kronprinsessen har været protektor for DR PigeKoret siden foråret 2018. (Foto: Daniel Stjerne)

'Danmark og Frankrig – sammen for et bedre liv og en bæredygtig fremtid'.

Sådan lyder overskriften, når godt 50 danske virksomheder og flere danske ministre deltager i et stort anlagt erhvervsfremstød i Paris, som er arrangeret af en række erhvervsorganisationer og Udenrigsministeriet.

Med D.K.H. Kronprinsen og Kronprinsessen i spidsen skal det tre dage lange besøg stille skarpt på forholdet mellem Danmark og Frankrig, og programmet byder både på konference, seminarer og virksomhedsbesøg.

Men selvom der er store emner som bæredygtighed, teknologi og eksport på dagsordenen, er der god chance for, at både de danske og franske deltagere går syngende hjem fra den officielle festmiddag på Paris’ rådhus. Her vil de nemlig opleve klangen af de 50 unge sangere i DR PigeKoret, som sammen med dirigent Phillip Faber vil afslutte den officielle del af erhvervsfremstødet.

Fokus på værdier og bæredygtighed

De musikalske indslag, der venter gæsterne i den store festsal på Paris’ rådhus, som er en kopi af Versailles’ berømte spejlsal, er dog ikke bare skønsang.

DR PigeKorets optræden er nøje afstemt med de overordnede temaer for det danske fremstød, både musikalsk og visuelt. For eksempel har koret bedt papirkunstneren Veronica Hodges om at lave scenografi til deres optræden for at folde temaet om bæredygtighed ud og samtidig skabe en helstøbt oplevelse for gæsterne.

Samtidig vil DR PigeKoret eksperimentere med nogle af de særlige, sceniske opstillinger, som de er kendt for at bruge i DR Koncertsalen. Det betyder, at de unge sangere kommer helt tæt på gæsterne ved den officielle middag:

- Selv om festmiddagen er en højtidelig anledning – eller måske netop derfor – har vi valgt at kaste os ud i en utraditionel iscenesættelse, hvor vi bruger det smukke rum på en spændende måde og samtidig kommer helt tæt på gæsterne, siger Phillip Faber, som er chefdirigent for DR PigeKoret. ”Det er ikke noget vi gør for at imponere eller underholde, men for at få publikum til at lytte på en anden måde, og for at hele begivenheden får en ekstra dimension.”

Skolebesøg med Madame Macron og H.K.H. Kronprinsessen

Ud over middagen, som afslutter den officielle del af det danske erhvervsfremstød, er DR PigeKoret blevet inviteret til at medvirke i et særligt arrangement onsdag 9. oktober, som ikke bare involverer korets protektor, H.K.H. Kronprinsessen, men også den franske præsidentfrue, Brigitte Macron. Kronprinsessen og Mme. Macron vil sammen besøge skolen Lycée Lamartine i Paris, hvor de vil sætte fokus på mobning og fællesskaber. Emner, som de begge er stærkt engagerede i, og som de også har haft fælles fokus på tidligere, for eksempel da de sammen besøgte Rysensteens Gymnasium i København sidste år.

Som optakt til arrangementet på den franske skole vil sangerne fra DR PigeKoret og Phillip Faber fra morgenstunden mødes med de lidt yngre franske skoleelever til en særlig workshop. Her skal de sammen indøve en sang med tekst af Halfdan Rasmussen, som de senere på dagen skal synge i fællesskab for de prominente gæster.

En ny dimension

For DR PigeKorets kunstneriske leder, Anne Karine Prip, er både korets deltagelse i det danske erhvervsfremstød og det efterfølgende skolebesøg med til at give korets virke en ekstra dimension:

– Det er virkelig meningsfuldt for os i DR PigeKoret, at vi på én gang kan repræsentere dansk kultur og samtidig formidle nogle af de værdier, som betyder så meget for koret, i en sammenhæng som denne. Vi har et stærkt fokus på fællesskab og nærhed, både internt i koret og i kontakten med publikum, og det er fantastisk at se, at de kvaliteter også tæller på den helt store klinge.

– DR PigeKoret har efterhånden medvirket ved en række store, officielle begivenheder, både herhjemme og i udlandet. Men i de senere år er det som om, vores deltagelse har fået en ekstra dimension. Det er ikke længere blot et spørgsmål om at vise den danske sangskat frem; der er en interesse for at bruge musikken til noget mere - i samspil med korets sangere som moderne unge kvinder i et stærkt fællesskab. Og det er jo også derfor, vi kaster os ud i de spektakulære sceniske satsninger: for at sætte fokus på det, vi oplever som det virkeligt væsentlige i livet og i vores identitet som danskere.

Efter DR PigeKorets medvirken i erhvervsfremstødet giver koret koncert i basilikaen St. Clotilde i Paris onsdag aften 9. oktober.