DR Pop DK - Dansk musik der går lige i hjertet

Sanne, Gnags, News, Loveshop og co. Et overflødighedshorn af den bedste danske popmusik fra 1980’erne og frem til i dag, er hvad lytterne kan se frem til, når DR fra i dag lancerer den nye netradio-kanal ’DR Pop DK’.

  • Ny netkanal med pop. Billedet: Gruppen Sneakers (Foto: DR © Type 1)
  • Ny netkanal med pop. Billedet: Thomas Helmig (Foto: DR © Type 1)
  • Ny netkanal med pop. Billedet: Gruppen TV2 (Foto: DR © Type 1)
  • Ny netkanal med pop. Billedet: Gruppen Love Shop (Foto: DR © Type 1)
  • Tina Dickow (Foto: A:Larm Music © Type 2)
1 / 5

Sanne, Gnags, News, Loveshop og co. Et overflødighedshorn af denbedste danske popmusik fra 1980’erne og frem til i dag, er hvadlytterne kan se frem til, når DR fra i dag lancerer den nyenetradio-kanal ’DR Pop DK’.

Det er de store danske popsange og hits, dervil blive spillet non stop fra 14. april, når radiokanalen ’DR PopDK’ bliver tilgængelig på dr.dk. På ’DR Pop DK’ er musikken 100procent dansk. Hovedparten af numrene er dansksprogede, men der erogså numre, som synges på engelsk.

”På DR Pop DK fejrer vi dansk popmusik medudgangspunkt i de danske popsange, sangere og bands som erklassikere i dag og en del af dansk musikkultur, som til enhver tidkan sætte gang i en fest og synges med på af stort set alle.” sigerDRs chef for musik, chefredaktør Ole Mølgaard og fortsætter:”Nettet byder på masser af muligheder for at høre musik, men det erkun på dr.dk, at man møder den danske musik inden for alle genrerog alle perioder. Med ’DR Pop DK’ er der tilføjet endnu en godmulighed herfor på DR Netradio.”

Hitmaskine fra 1980erne og frem til idagSpillelisten på ’DR Pop DK’ vil primært bære præg afden solide og hitbetonede danske popmusik fra 1980erne med navnesom TV2, Thomas Helmig og Dodo & The Dodos, men der vil ogsåblive spillet dansk popmusik fra 1990erne og frem til i dag medkunstnere som Gangway, Back to back eller Lizzie.

”Hidtil har DR i høj grad brugt netkanalernetil at give lytterne musik inden for en række forskellige genrer,for eksempel hiphop, electronica, folkemusik, r&b ellerverdensmusik. Sådan bliver det fortsat, men nu vil vi også gernebruge netradioen til at tilbyde noget af det bedste popmusik ogsamtidig lancere en kanal, hvor musikken er 100 procent dansk. ’DRPop DK’ bliver kanalen, hvor det er ’Spil dansk’-dag hver dag”,siger chefredaktør for musik, Ole Mølgaard.    

Find 'DR Pop DK' fra 14. april kl. 12via dr.dk/netradio 

Facebook
Twitter