DR Radiopigekoret synger sommeren ind med Alberte

DR Radiopigekoret afholder traditionen tro sin årlige sommerkoncert i Koncertsalen i Tivoli mandag 4. juni 2007 kl. 19.30. Aftenens solist er Alberte Winding, der både vil synge sange for de små og for de voksne.

  • DR Radiopigekoret (Foto: Steen Brogaard © Type 1)
  • Alberte Winding synger med DR RadioUnderholdningsOrkestret i tre børnekoncerter i Tivolis koncertsal. (© Type 1)
1 / 2

DR Radiopigekoret afholder traditionen tro sin årligesommerkoncert i Koncertsalen i Tivoli mandag 4. juni 2007 kl.19.30. Aftenens solist er Alberte Winding, der både vil synge sangefor de små og for de voksne.

Efter et forår med fire succesrige fællessangs-'Så syng da,Danmark'-koncerter, hvor publikum fik lov til at synge med, står DRRadiopigekoret ved næste koncert på egne ben, når de traditionentro afholder sommerkoncert i Koncertsalen i Tivoli mandag 4. junikl. 19.30.

Aftenens solist er kendt som hele Danmarks Luna fra BamsesBilledbog, Alberte Winding, der under koncerten vil synge fleresange ligefra 'Tænder på et kys' til 'Tju bang chokolademand'.Udover DR Radiopigekoret bliver publikum også præsenteret for DRRadiojuniorkoret og DR Radiobørnekoret, to kor fra DRs ambitiøsekorskole.

Benjamin Koppel og Tine Rehling akkompagnerer på heholdsvissaxofon og harpe, mens værten, der skal forsøge at holde styr påbåde børn, unge og voksne, er Camilla Miehe-Renard.Camilla har gennem de sidste 3 år med succes været vært ved DRRadiopigekorets julekoncerter, hvorfor hun nu også får ansvaret forsommerkoncerterne.

DR radiopigekoretssommerkoncert

Mandag 4. juni kl. 19.30 Koncertsalen i Tivoli

MedvirkendeDR Radiopigekoret DR Radiojuniorkoret DR Radiobørnekoret

Solist: Alberte Vinding Vært: Camilla Miehe-Renard

Dirigenter: Michael Bojesen og Susanne Wendt

Billetter

Billetpriser 120,- DKK (ekskl. gebyr) inkl. entre til Tivoli. kankøbes i Tivolis Billetcenter eller påBilletnet.

 

Alberte

Alberte Winding er en af de mest charmerendeog populære kunstnere på den danske scene, såvel blandt børn somblandt voksne. Som datter af hele Danmarks hyggeligste historiefortæller, ThomasWinding, der til daglig var producer i Danmarks RadiosB&U-afdeling, fik hun tidligt mulighed for at medvirke i flereaf hans mange fjernsynsudsendelser. Siden voksede børn i alle aldre op med hendes varme Luna i BamsesBilledbog, en rolle hun havde i mere end 10 år fra 1985 til 1996.Undervejs nåede hun også at udgive flere solo-plader, heriblandt’Lyse Nætter’, ’Tju bang chokolademand’ og ’Alle verdenshjørner’. I de følgende år medvirkede Alberte blandt andet iteaterforestillingen ’Aladdin’ på Gladsaxe Teater, ibørneforestillingen ’Vesterbro julevarieté’ og i lørdagssatiren’Fjernsyn for voksne’ på DR2, med Søren Fauli og OliverZahle. i 2006 debuterede Alberte som forfatter med den anmelderroste roman’Barbara Tristan Møllers hemmelige dagbog’, en lattermildbeskrivelse af voksenlivet, som det tager sig ud frabørnehøjde.

DR Radiopigekoret

DR Radiopigekoret har siden starten i 1938 været synonym med dendanske sang og den rene nordiske korklang. Korets repertoire erunder chefdirigent Michael Bojesen dog udvidet betragteligt ogspænder i dag fra renæssance- og barokmusik over rytmisk kormusiktil ny klassisk kompositionsmusik. Koret er vant til at optræde imange forskellige sammenhænge og koncertformer – fra kirkekoncerteri provinsen til jazzevents i Musikhuset Vega i København.  Koret drager ofte på turné, og dets sang har inden for de sidste årlydt i lande som Frankrig, England, Finland, Norge, Rusland, Kinaog Australien, og kommende destinationer tæller bla. Grønland ogCanada. Men det danske publikum svigtes ikke! Koret synger hvert årmere end 50 koncerter i hele Danmark, og når koret tager rundt ilandet, modtages det altid med stor interesse og fyldte kirker ogkoncertsale.

DR Kor og Korskole

DR Kor omfatter DR Spirekoret(6-8 år), DR Radiobørnekoret (9-11 år), DR Radiojuniorkoret (11- 15år), DR Radiopigekoret, DR Radiokoret og elitekoret DRVokalensemblet, som er DR’s nyeste satsning inden forkorarbejdet. DR Radiopigekoret fungerer som korskolens eliteensemble og er måletfor de mange børn og unge, der optages i korskolens øvrige kor. Herfinder man DR Radiojuniorkoret, der fungerer som aspirantkor til DRRadiopigekoret. I DR Radiojuniorkoret udvikles og modnes udvalgtetalentfulde sangere med det mål at gøre dem klare til DRRadiopigekoret. Medlemmerne modtager blandt andet hørelære- ogsangundervisning, der er krav om, at de spiller et instrument, ogkoret holder en lang række koncerter hvert år. De yngre sangere findes i DR Spirekoret og DR Radiobørnekoret. Herer aktivitetsniveauet noget lavere for at give tid og plads til, atde basale musikalske og vokale grundsten lægges rigtigt på plads.Også i DR Radiobørnekoret er node- og hørelæreundervisning samtinstrumentspil en del af hverdagen. DR Spirekoret og DRRadiobørnekoret er ligesom de ældre kor efterspurgte ensembler ogoptræder i både TV og radio, kirker, koncertsale, på indspilningerm.m.

DR Radiopigekorets hovedsponsor er FrederiksbergFonden, og koretnyder den store ære at være under protektion af AlexandraChristina, Grevinde af Frederiksborg.

Facebook
Twitter