DR satser på bredere dækning af danske landshold

’Landskampen’ er en ny satsning, hvor DR i samarbejde med forbundene for floorball, volleyball, futsal og bordtennis samt fire kommuner viser alle landskampe på hjemmebane.

  • Fra venstre ses Sophie Walløe, bordtennislandsholdet, Mike Trolle, floorball-landsholdet, Tobias Rasmussen, bordtennislandsholdet, Peter Trolle Bonnesen, volleylandsholdet, Nora Møllgaard, volleylandsholdet, Christoffer Peter Haagh, futsal-landsholdet, og Jasmin Damm, floorball-landsholdet. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)
  • Fra venstre ses Sophie Walløe, bordtennislandsholdet, Mike Trolle, floorball-landsholdet, Tobias Rasmussen, bordtennislandsholdet, Peter Trolle Bonnesen, volleylandsholdet, Nora Møllgaard, volleylandsholdet, Christoffer Peter Haagh, futsal-landsholdet, og Jasmin Damm, floorball-landsholdet. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)
1 / 2

DR Sporten satser i 2019 på at dække danske landshold mere alsidigt. Det sker i et samarbejde mellem DR, forbundene for floorball, volleyball, futsal og bordtennis og fire kommuner, der lægger hjemmebane til landsholdene og bliver faste værter for dem.

Samtlige landskampe på hjemmebane for såvel herre- som damelandshold bliver vist på DR’s streamingtjeneste DRTV. Når kampene sendes får de plads på forsiden af DRTV under overskriften ’Landskampen’.

De sidste aftaler i det omfattende samarbejde er netop faldet på plads. I den forbindelse siger underdirektør Anders Kern Boje, der er ansvarlig for sporten i DR:

”Vi er utroligt glade for at kunne give befolkningen denne mulighed for at følge en række sportsgrene, som vi mener rummer et stort potentiale. Det passer perfekt med nogle af DR Sportens allervigtigste opgaver, som er at afspejle bredden i idrætten og være til stede i hele Danmark.”

Hjemmebaner i hele Danmark

Aftalerne mellem DR, idrætsforbundene og kommunerne betyder for de enkelte sportsgrene, at

  • Frederikshavn bliver hjemmebane for herre- og damelandsholdene i floorball

  • Slagelse lægger hjemmebane til herre- og damelandsholdene i volleyball

  • Aarhus får herrelandsholdet i futsal. Der er pt. ikke et kvindelandshold

  • Roskilde bliver hjemmebane for herre-og damelandsholdene i bordtennis.

Inspirationen til ’Landskampen’ kommer fra succesen med kvindelandsholdet i fodbold, som bygger på et samarbejde mellem DR, DBU og hjemmebanekommunen Viborg.

”Med det nye samarbejde håber vi, at vi over tid kan være med til at bidrage til og udbrede fortællingen om andre landshold. Modellen med en fast hjemmebane skaber en unik tilskueroplevelse, fordi det er publikums eget lokalt forankrede landshold, der spiller. Det er med til at skabe perfekte rammer for udsendelserne,” siger Anders Kern Boje. Han tilføjer, at DR også er i kontakt med andre forbund, og at ambitionen er, at flere landshold i fremtiden bliver en del af ’Landskampen’.

DIF: Et skridt i den rigtige retning

I en kommentar til det nye samarbejde om ’Landsholdet’ siger Morten Mølholm Hansen, der er administrerende direktør i DIF:

”Det er glædeligt, at DR også retter blikket mod mindre sportsgrene, som har potentiale til at vokse i befolkningen. I DIF ønsker vi en alsidig sportsdækning, og det her er et skridt i den rigtige retning.”

Live-oplevelse uanset sted

DR har valgt at livestreame landskampene på DRTV på baggrund af de positive erfaringer, der er gjort de seneste år med blandt andet livestreaming af PostNord Danmark Rundt og andre sportsbegivenheder.

”Vi ved, at brugerne bevæger mod digitale platforme. Det gør de blandt andet, fordi det gør det muligt at følge direkte sportsbegivenheder via mobil, tablet og pc uafhængigt af, hvor man befinder sig. Den udvikling imødekommer vi med at vise ’Landskampen’ på DRTV,” siger Anders Kern Boje. Kampene vil derudover også indgå som en del af sportsdækningen på dr.dk, ’Liga’ på P3 og DR1.

Kampe allerede i januar

Det foreløbige program for de fire sportsgrene på DRTV ser sådan ud. Programmet bliver løbende opdateret med flere landskampe:

Volleyball 9. januar: Danmark - Frankrig (K) / EM-kvalifikation, direkte fra Antvorskovhallen, Slagelse.

9. januar: Danmark - Rumænien (M) / EM-kvalifikation, direkte fra Antvorskovhallen, Slagelse.

Futsal 15. januar: Danmark - Estland (M), direkte fra Ceres Arena, Aarhus.

16. januar: Danmark - Estland (M), direkte fra Ceres Arena, Aarhus.

Bordtennis 18. maj/19. maj: Danmark - Holland (M) (Såfremt det bliver på hjemmebane), direkte fra Roskilde Kongrescenter Bauhaus Arena, Roskilde.

18. maj/19. maj: Danmark - Schweiz (M) (Såfremt det bliver på hjemmebane), direkte fra Roskilde Kongrescenter Bauhaus Arena, Roskilde

Floorball 1.-3. november: 6 Nations Floorball Cup (K), direkte fra Arena Nord, Frederikshavn.

1.-3. november: 6 Nations Floorball Cup (M), direkte fra Arena Nord, Frederikshavn.

Følg også med i resultater, kampprogrammer og meget mere på 'Landskampen'.

De respektive forbund og kommuner, som er en del af ’Landskampen’, er:

  • Floorball Danmark og Frederikshavn Kommune

  • Volleyball Danmark og Slagelse Kommune

  • DBU (Dansk Boldspil-Union) og Aarhus Kommune

  • DBTU (Dansk BordTennis Union) og Roskilde Kommune.