DR Slotskoncerter 2004 - udvidet omtale

Hovednavnet på DR Slotskoncerterne - ud over DR RadioUnderholdningsOrkestret, som jo er koncerternes ophavsmand - er som bekendt Shu-bi-dua. Nu løftes sløret for koncerternes første afdeling.

  • I 30 år har Shubidua været en institution i dansk kulturliv. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)
  • Slotskoncerter (Foto: Carsten Andersen © Type 1)
1 / 2

Hovednavnet på DR Slotskoncerterne - ud over DRRadioUnderholdningsOrkestret, som jo er koncerternes ophavsmand -er som bekendt Shu-bi-dua. Nu løftes sløret for koncerternes førsteafdeling.

UDVIDET OMTALE - FØRSTE AFDELING

KARL EINARS BOOKING

"Karl EinarsBooking, dav-dav!" har i mange år stået som en af de ypperste ogmest visionære promotervirksomheder i Danmark. Når han selv skalsige det, er der ikke den internationale topartist, han ikke er påfornavn med - det være sig Tina, Elton eller Mick. Dog har detknebet gevaldigt med at få koryfæerne til at stille op ved deårlige mejetærskerstævner i hjembyen.

Men nu skal det være slut. Karl Einarscentrale rolle på årets DR Slotskoncerter i Ledreborg Slotspark ogi Mindeparken v/ Marselisborg Slot i Århus har givet ham nyt blodpå tanden, og ikke mindst hans påståede tætte forbindelser til detroyale Danmark har bestemt ikke forringet hans position påden internationale koncertscene.

"Der kommer stjerner på stribe" udtaler enaltid fornøjet og yderst selvbevidst Karl Einar. Og noget kunnetyde på, at det denne gang lykkes. Velinformerede kilder fortæller,at fraværet af topnavne på den nyligt afholdte bryllupskoncert iParken ene og alene skyldtes, at Karl Einar forlængst havde sikretsig de attraktive underskrifter på kontrakten til åretsSlotskoncerter.

ELTON JOHN TRIBUTE  -  JOELMASON

"Holy Cow! - det er Elton John!" - hans stemme, hansklaverspil, hans farverige kostumer, hans tossestreger på scenen oghans karisma - altsammen er det Elton! For nylig blev Joel Masonportrætteret på TV-kanalen MTV/ VH1 i et program som efterlodseerne måbende. Joel Mason bærer uden tvivl favoritværdigheden somden mest overbevisende Elton John-efterligner i verden, og lighedenmed superstjernen er forbløffende, selv når han ikke er i kostume.Fra hjembyen Portland i Oregon på den nord-amerikanske vestkyst harhan rejst ud med sit show i noget nær det meste af verden. JoelMasons optræden på DR Slotskoncerter 2004 bliver hans første iDanmark, hvor vi bl.a. skal høre klassikere som "Goodbye YellowBrick Road", "Philadelphia Freedom", "Your Song" og "SaturdayNight’s Alright for Fighting". En ting er at se ud som - og lydefuldstændig som den ægte vare, men Joel Mason mestrer samtidigkunsten at underholde sit publikum - som til gengæld oftestkvitterer med fællessang, jubel og tilråb. Plateau-sko, uhyrligebriller, flamboyante hatte - og Elton John’s tidløse klassikere erkun en lille del af, hvad man kan opleve når DRRadioUnder-holdningsOrkestret og Joel Mason hylder en afpopmusikkens største legender.

MARCEL PENEUX, stepdanser iverdensklasse.

Marcel Peneux er en af de få nulevendestepdansere som har specialiseret sig i - og mestrer denamerikanske stepdans med udspring i 20’ernes og 30’ernes Harlem iNew York. Som direkte inspirationskilder nævner han selv theNicolas Brothers, Fred Astaire og den største af dem alle Bill"Bojangle" Robinson. Født og opvokset i Surinam, Syd-Afrika drogMarcel Peneux som ung til USA, hvor han blev trænet af mesterenHenry Latang. Marcels atletiske kunnen, humoristiske sans og charmebragte ham hurtigt ind på de større etablerede teaterscener, og dahan i midten af 80’erne emigrerede til Holland, lagde han ud med atvinde the European Tapdance Award, en titel som siden har bragt hamrundt til de fleste europæiske lande. Marcel Peneux’ optræden er etstudie i mangesidet rytmik, en ekvilibristisk "trommesolo" ene ogalene frembragt af hans stepsko, klappende hænder ogakkompagnerende mundtøj. Publikum kan se frem til en storoplevelse.

TINA TURNER TRIBUTE  -  PETER ANDERSEN(Turn On Tina)

med danserne og korsangerne Gry Trampedachog Anne Murillo. Tina Turner - legenden fra Brownsville Tennesseemed det fantastiske benarbejde og en de største og mestkarismatiske sangstemmer i international rockmusik - afsluttede for4 år siden sin karriere med en verdensturné, som bl.a. bragte hendetil Parken i København. Ved det efterfølgende afterparty måttestjernen herself nikke anerkendende, da hun hørte dettilstedeværende danske band "Turn on Tina" optræde. Og mon ikkeTina Turner lige har kigget en ekstra gang, da det gik op forhende, at bandet havde en mand til at genskabe hendes markantevokal - nemlig herresopranen Peter Andersen, med sjældne treoktaver i sit stemmeregister. Det er gået stærkt for Peter og hansband. Siden Tina Turnes farvel til scenen har han forvaltet demange rock-klassiskere på fornemste vis med respekt for originalenog med samme enorme live-energi, som Tina selv lagde for dagen påsine koncerter. Med DR RadioUnderholdningsOrkestret udvidet medrockbesætning skal vi opleve Peter Andersen i klassikere som "WeDon’t Need Another Hero", "Nutbush City Limits" og ikke mindst"Simply the Best". En enkelt sang står dog for ham som koncertenshøjdepunkt: "River Deep Mountain High" med fuld orkesterbesætningsom da den i 1966 blev indspillet og produceret af PhilSpector.

Rigtig godfornøjelse!

KONCERTENS ANDEN AFDELING

SHU-BI-DUA

"Pludselig kommer enbus med et strygeorkester" lyder det i Shu-Bi-Dua sangen"Sommergryder". Og det er lige hvad der gør på dette årsSlotskoncerter. DR RadioUnderholdnings-Orkestret og Shu-Bi-Duastiller op med en perlerække af bandets største træffere,genkendelige - men arrangeret for Shu-Bi-Duas faste kerne i samspilmed et stort symfonisk klangbillede. Slotskoncerternesdirigent David Firman har sommeren over levet med Shu-Bi-Duassange, og i et kreativt samarbejde med et par af bandets medlemmerhar han haft frihed til at frembringe et lydbillede helt i bandetsånd, men med garanti aldrig hørt før live. "Mange af Shu-Bi-duastidlige sange er jo nærmest nationale klenodier, men vi aftalte atfeje al berøringsangst af bordet, og jeg synes, at vi har fundet enfin balance i arrangementerne", fortæller David Firman. "ForShu-Bi-Dua har det været en leg med de nye muligheder. Min opgavehar især været at omsætte de til tider vilde ideer til en naturligsymfonisk lyd som i heldigste fald kunne ha været skabt alleredeved sangens fødsel".

Shu-Bi-Dua byder under koncerten på fleregæstesolister.

SVEND ASMUSSEN, violinist og gæstesolisthos Shu-bi-dua

I mere end 70 år har Svend Asmussenbegejstret generationer med sin violin og sin evigt nysgerrigemusikalitet. Egentlig skulle Svend Asmussen have været tandlægeeller billedhugger, men det blev ikke rigtig til noget, for som17-årig havde den unge Asmussen allerede så travlt med at optrædemed sin violin, at der ikke blev tid til overs til studierne. SvendAsmussen sprang ud som musiker med egen kvartet fra det pænegrossererhjem i København. I de sene 30’ere og frem til AndenVerdenskrig turnerede han i det meste af Europa med navne som FatsWaller, Mills Brothers og Josephine Baker. Siden blev det tilkæmpesuccesen med Ulrik Neumann og den svenske sangerinde AliceBabs i Swe-Danes. Til mange musikalske spring i karrierens løb ogtil de gyldne stunder, når violinen og musikken gik op i en højereenhed. For der har været mange gode øjeblikke i Svend Asmussensmusikalske liv. Han har mødt og spillet med Django Reinhardt, EdithPiaff, Duke Ellington, Benny Goodman og Hoagy Carmichael for bareat nævne nogle få. Og med sin violin har han afsøgt nær sagt allehjørner af det musikalske univers.

SOFIE OTTOSEN, sopran og gæstesolist hosShu-bi-dua

Debuterede i 1992 som Frasquita i Carmen på Detkgl. Teater, hvor hun senere har sunget bl.a. Barbarina i FigarosBryllup og Niece i Peter Grimes. Samme år vandt hun Difkos pris forunge sangere. Sit egentlige gennembrud fik hun i rollen somRosalinde i Flagermusen på Det Ny Teater - en rolle hun har sungetmere end 70 gange. Siden fulgte rollen som Sophie de Palma iskuespillet Masterclass på Betty Nansen Teatret, hvor Bodil Udsenspillede Maria Callas. Sofie har deltaget i utallige Mesterklasserbl.a. hos Elisabeth Schwarzkopf, Oren Brown, Arleen Auger, HuguesCuenod, Judith Beckmann og Ingrid Bjoner. Hun har sunget FigarosBryllup på Mozaeteum i Salzburg med Peter Ustinov som instruktør oghaft hovedpartiet Marie Geistinger i operettesoireen "Soiree beiPrins Orlofsky" på Schloss Schönbrunn i Wien.

DRRADIOUNDERHOLDNINGSORKESTRET

DRRadioUnderholdningsOrkestret sætter en ære i at mestre opgaven, deter at kunne spille alt fra Mozart til Lars H.U.G. - og altid atvære parat til at gå nye musikalske veje. Orkestret er ikke baremedspillere i, men også initiativtager til, en lang række spændendegenre-fusioner. Rock, ballet, jazz, folkesange, Giro 413,børnesange, komik - kun fantasien sætter grænserne for fremtidigeprojekter. DR RadioUnderholdningsOrkestret blev dannet i 1939 oghar gennem alle årene lagt vægt på aldrig at stivne i en bestemtmusikalsk genre, men hele tiden at kaste sig over nye udfordringer.Jo større og mere ambitiøse, jo bedre. DRRadioUnderholdningsOrkestrets grundstamme består af 42 fastemusikere med Adam Fischer som chefdirigent og medgæstedirigent David Firman på podiet ved de fleste rytmiskekoncerter. Orkestret er i forbindelse med DR Slotskoncerter udvidetmed en ekstra blæser sektion, en basal rytmegruppe bestående afJoakim Pedersen (keyb), Hannibal Gustafsson (guitar), SP (bas), JonGrundtvig (trommer) samt de tre korsangere: Trille Palsgaard, StineBirch og Arvid Nielsen.

DR Slotskoncerterne finder sted Ledreborg Slot, d. 14 og 15. august 2004 - UDSOLGT Mindeparken v. Marseilisborg Slot, Århus, d. 21. august2004

Billetter købes via Billetnet

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk