DR styrker sin internationale tilstedeværelse

Stéphanie Surrugue bliver international korrespondent med base i Paris, mens Steffen og Lillian Kretz bliver korrespondentkollegaer i USA.

  • Stéphanie Surrugue bliver ny International-korrespondent for DR Nyheder med base i Paris (Foto: © Lars E. Andreasen, Type 1)
  • Lillian Gjerulf Kretz, USA-korrespondent, DR Nyheder (Foto: © Agnete Schlichtkrull, Type 1)
  • Steffen Kretz, USA-korrespondent, DR Nyheder. (Foto: © Lars E. Andreasen, Type 1)
  • Søren Bendixen er ny Afrika-korrespondent for DR (Foto: © Agnete Schlichtkrull, Type 1)
  • Kristian Almblad, Sydamerika-korrespondent, DR Nyheder. (Foto: © Lars E. Andreasen, Type 1)
1 / 5

Med et nyt hold i USA og nye korrespondenter i både Storbritannien, Frankrig, Sydamerika og Afrika, så vil DR i det kommende år skrue op for tilstedeværelsen ude i verden.

Ifølge nyhedsdirektør Ulrik Haagerup er ambitionen todelt; det handler dels om at styrke det globale perspektiv i DRs dækning, dels om at udenrigskorrespondenterne leverer historier, som DR ellers ikke ville kunne fortælle og som bliver leveret med et nærvær og engagement, som udspringer af, at man befinder sig netop der, hvor begivenhederne udspiller sig.

"Mere end nogensinde er der brug for en troværdig og afbalanceret global dækning fra DR af de tendenser og historier, som er relevante for os alle. Og for at forstå og få nuancer ind i dækningen er det afgørende, at vi ikke blot rapporterer OM verden, men FRA verden," siger Ulrik Haagerup

Surrugue får base i Paris

DRs hidtidige USA-korrespondent Stéphanie Surrugue får fremover titel af international korrespondent. Med base i Paris skal hun rapportere fra større begivenheder rundt om i verden. ”Stephanie har en helt særlig evne til at håndtere og formidle store historier som f.eks. det amerikanske valg og terrorangreb i Paris på et fagligt meget højt niveau. Stéphanie brænder for at være til stede ved de store internationale begivenheder, og derfor er hun den helt rigtige i denne stilling,” siger indholdschef Sandy French.

Derudover får hun igen en hovedrolle i en omfattende valgdækning, når franskmændene til foråret går til stemmeurnerne ved det præsidentvalg, som allerede nu tiltrækker sig opmærksomhed.

”Vi har igennem den seneste tid haft en ambition om at styrke vores samlede Europa-dækning. Det er baggrunden for, at vi nu får faste korrespondenter i både Tyskland, Frankrig og Storbritannien – foruden vores dygtige EU-korrespondenter i Bruxelles og Europa-korrespondent med base i København. Med Stephanie i Paris er det svært at se en stærkere holdopstilling for vores europadækning,” siger indholdschef Sandy French.

Stéphanie Surrugue har første arbejdsdag i den franske hovedstad den 1. marts.

Nyt hold i USA

Det bliver to af DRs garvede journalister, der tager over i Washington. Den ene er Steffen Kretz, der i dag er international korrespondent. Han har tidligere arbejdet som nyhedsvært samt som korrespondent i New York, og siden starten af 90´erne dækket både amerikanske valg og andre store historier på kontinentet.

”Steffen er en uhyre kvalificeret analytiker på international politik, og hans interesse og indsigt i amerikanske forhold er dyb. Derudover er han en fremragende formidler, der med nerve og engagement formår at tage os alle med helt ind i kernen af den historie, han fortæller. Jeg glæder mig meget over, at danskerne nu får dagligt gavn af Steffen i USA,” siger Sandy French.

Steffens kollega bliver Lillian Gjerulf Kretz, der i dag er vært på Sundhedsmagasinet på DR1 og tidligere mangeårig vært på TV Avisen. Derudover har Lillian altid haft en stor interesse for amerikanske og internationale forhold, og dækkede blandt andet indsættelsen af Barack Obama for DR Nyheder. ”Lillian er en i særklasse dygtig journalist med stor evne til at gøre kompliceret stof forståeligt og bringe historierne tættere på danskerne. Med sit journalistiske overskud og sin store erfaring som nyhedsvært vil hun sikre et meget højt niveau i dækningen af det amerikanske samfund og den nye politiske virkelighed,” siger Sandy French.

Privat danner Steffen Kretz og Lillian Gjerulf Kretz par, og de nyslåede USA-korrespondenter bosætter sig i Washington sammen med deres to børn til sommer.

DR får Afrika og Sydamerika-korrespondent

Journalisten Søren Bendixen, som både har været nyhedsvært på DR2 og rejsende reporter på udenrigsmagasinet Horisont, bliver korrespondent med Afrika som fast stofområde. Han får base i Danmark, men skal med hyppige rejser fokusere på de historier fra det afrikanske kontinent, som ofte ikke når hjem til Danmark. Søren har, foruden værtsrollen på DR2 og tiden på Horisont, også tidligere været udsendt som DRs Asien-korrespondent.

DR er allerede tilstede i Sydamerika, men fra årsskiftet får man en egentlig Sydamerika-korrespondent, som er dedikeret til opgaven. Det bliver 41-årige Kristian Almblad, som har et indgående kendskab til det sydamerikanske kontinent. Han er uddannet journalist fra Journalisthøjskolen i Aarhus og har blandt andet arbejdet på TV 2 Nyhederne samt på flere produktionsselskaber. De seneste tre år har han boet og arbejdet i det sydlige Brasilien, som han har dækket for DR.

Sådan ser DRs nye holdopstilling ud ude i verden:

Stéphanie Surrugue - International-korrespondent

Steffen Kretz - USA-korrespondent

Lillian Gjerulf Kretz - USA-korrespondent

Kim Bildsøe Lassen - Storbritannien-korrespondent

Søren Bendixen - Afrika-korrespondent

Kristian Almblad - Sydamerika-korrespondent

Michael Reiter - Tyskland-korrespondent

Puk Damsgård - Mellemøst-korrespondent

Michael S. Lund - Mellemøst-korrespondent

Karin Axelsson - EU-korrespondent

Ole Ryborg - EU-korrespondent

Philip Khokhar - Asien-korrespondent

Matilde Kimer - Rusland-korrespondent

Anna Gaarslev - Europa-korrespondent

Steffen Gram - International-korrespondent