DR TV når bredest ud og har fremgang i primetime

87 procent af danskerne ser et program - eller flere fra DR - hver uge. Samtidig er DR TV nu klart den største tv-station i den bedste sendetid - fra klokken 17.00-24.00.

87 procent af danskerne ser et program - eller flere fra DR -hver uge. Samtidig er DR TV nu klart den største tv-station i denbedste sendetid - fra klokken 17.00-24.00.

Landets seere foretrækker i stigende grad at se DR TV på déttidspunkt, hvor flest har mulighed for at se fjernsyn: nemlig i densåkaldte primetime mellem klokken 17.00 og 24.00 hver dag.

Det er især blandt børnene og blandt de over 50-årige, at DR TVhar markant flere seere mellem 17.00 og 24.00 end konkurrenterne,og det er samtidig en medvirkende forklaring til, at DR er dentv-station, der når bredest ud blandt befolkningen.

Hver uge i første halvår af 2004 fandt knap 87 procent af seernemindst en udsendelse på DR TV, som de ville se, mens det samme talfor TV 2 og TV 2 Zulu var godt 85 procent.

4,5 millioner ser med ugentligt

I konkrete tal betyder det, at næsten 4,5 millioner menneskerugentligt ser et eller flere DR TV-programmer.

DR 1 og DR 2 har fra januar til juni 2004 haft en seerandel på40,6 procent i de sene eftermiddagstimer og aftenfladen mellem17.00 og 24.00. I forhold til sidste år på samme tid er der tale omen fremgang på to procent, og dermed er DR TV nu - ifølge Gallupstv-meter - klart den største tv-station i den bedste sendetid.

TV 2 og TV 2 Zulu har haft en seerandel på 37,3 procent iprimetime, mens TV3-kanalerne og TV Danmark-stationerne har haftfat i henholdsvis 8,9 procent og 5,2 procent af seerne iprimetime.

Også kvalitets-forspring

DRs bestyrelse fastslog sidste år, at seertallene ikke alene kanvære et succeskriterium for DR, og at der i de kommende år skalsatses yderligere på kvalitet og nytænkning. Og kvalitetsmæssigthar DR TV også haft et mindre forspring i første halvår 2004, visertallene fra DR TV-Medieforskningen.

På en skala, hvor et er meget dårligt og fem er meget godt, harseerne fra januar-juni 2004 vurderet DRs udsendelser til igennemsnit 3,9, mens TV 2's programmer har fået 3,8.

"Det er især programmer som 'Krøniken', 'Kløvedal i Kina','Kontant', 'Store Danskere', 'Temalørdag' om alt fra D-dag tildansktop og 'Drengene fra Angora', der har været medvirkende til atgive DR TV fremgangen i primetime. Udsendelserne har sat højekvalitetsstandarder - og så sent som her i weekenden har vi set, atDR Dokumentar for andet år i træk har fået en Guldnymfe vedtv-festivalen i Monte Carlo, da 'Organer til salg' blev kåret til'bedste dokumentar' i konkurrence med programmer fra hele verden,"siger DRs tv-direktør Jørgen Ramskov og tilføjer:

"Dén standard bestræber vi os helt klart på at holde - blandtandet ved, at DR lancerer endnu en ny stor dramaserie, 'Ørnen', tilefteråret, siger han."

FacebookTwitter