DR udsender omfattende salme-serie på cd over tre år

Mange er ikke så godt kendt i de nye salmer, der kom med den nye udgave af salmebogen. Over de næste tre år vil DR og Det Kgl. Vajsenhus' Forlag udgive fem cd'er med lyden fra 'Før Søndagen'-programmerne - ikke mindst de nye salmer.

  • Seerne får en enestående lejlighed til at lære de mange nye salmer at kende. De første programmer sendes fra Enghøj Kirke ved Randers, hvor 150 korsangere fylder kirken. Korene akkompagneres af medlemmer af Prinsens Livregiments Musikkorps. (Foto: Ulla Voigt © Type 1)
  • Seerne får en enestående lejlighed til at lære de mange nye salmer at kende. De første programmer sendes fra Enghøj Kirke ved Randers, hvor 150 korsangere fylder kirken. Korene akkompagneres af medlemmer af Prinsens Livregiments Musikkorps. (Foto: Ulla Voigt © Type 1)
1 / 2

Mange er ikke så godt kendt i de nye salmer, der kom med den nyeudgave af salmebogen. Over de næste tre år vil DR og Det Kgl.Vajsenhus' Forlag udgive fem cd'er med lyden fra 'FørSøndagen'-programmerne - ikke mindst de nye salmer.

Danskere, der har lyst til at lære den nye del af salmebogen atkende, eller folk, der bare gerne vil synge med på de gamle ogvelkendte, får nu en særlig mulighed for at gøre det.

Den 31. oktober indleder DR Multimedie og udgiveren af DenDanske Salmebog, Det Kgl. Vajsenhus’ Forlag, et samarbejde, der iløbet af de næste tre år skal munde ud i udgivelsen af 5 cd’er medlydsiden fra DRs ugentlige tv- udsendelse ’Før søndagen’.

Den første cd ’Før søndagen - Tak og ære være Gud’, som udkommermandag, indeholder salmer til advent, jul, helligtrekonger, fasteog påske, og der er samlet 23 salmer på den. Den anden cd kanventes i foråret 2006 og den tredje i efteråret 2006. I altindeholder de fem cd'er 100-125 salmer fra Den Danske Salmebog.

"I den nye omgang af ’Før søndagen’, som blev indledt på DR1sidste år, er en række af de nye salmer også med. Og når mangedanskere nu ikke kender dem så godt, vil vi gerne give dem enmulighed for at lære dem og for at opleve bruset af menighedensfulde kor," siger forlagsredaktør Rie Rosendahl fra DRMultimedie.

Program har 25 års jubilæum næste år

’Før søndagen’ er et af DR TV’s ældste programmer, der hver ugehar mellem 100.000 og 200.000 seere, når udsendelsen sendes lørdagklokken 17.40 på DR1. Næste år i november har programmet 25 årsjubilæum, og i første omgang var det DR Radiopigekoret underledelse af Tage Mortensen, der sang. I dag er det voksenkor, dermedvirker, og på den første salme-cd er det Sct. Peders Koncertkorog sangere fra Randers-egnen samt Jysk Akademisk Kor og sangere fraSilkeborg-kanten, der opløfter stemmerne.

Det er tidligere sognepræst Mogens Hansen, der har udvalgtsalmerne og har skrevet lidt om baggrunden for salmerne i denmedfølgende booklet.

Cd’en koster 149 kroner og kan købes hos boghandlere ogi DRs netbutik påwww.dr.dk/netbutik.

Facebook
Twitter