DR Undervisning vil gå mere tematisk til værks

DR’s tilbud til alle gymnasiale uddannelser øger sit fokus på samfundets udfordringer. Der kommer 10 temaer om året på dr.dk/undervisning – om alt fra søvnvaner til midtvejsvalg og finanslov.

Fremover vil DR Undervisning udkomme med 10 temaer om året, som skal få elever på gymnasiale uddannelser til at undersøge og debattere det samfund, de lever i. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)

Fremover vil DR Undervisning udkomme med 10 temaer om året, som skal få elever på gymnasiale uddannelser til at undersøge og debattere det samfund, de lever i.

DR Undervisning – som man finder på dr.dk/undervisning - er DR’s tilbud til alle gymnasiale uddannelser i Danmark. DR Undervisning producerer gratis undervisningsmateriale, som tager udgangspunkt i klip fra DR’s store mediearkiv og er komplet med opgaver, der understøtter læringsmålene på gymnasierne.

DR’s arkiv er med debatprogrammer som ’Debatten’, aktualitetsprogrammer som ’Deadline’ og dokumentarprogrammer som ’Historien om Danmark’ særligt rigt på materiale om samfundsmæssige problemstillinger i både nutid og datid. Det vil vi gerne udnytte bedre. Derfor vil DR Undervisning fremover fokusere langt mere på udfordringer i samfundet og prioritere undervisningsmateriale til fagene samfundsfag, historie, religion, dansk og mediefag,” siger Birgitta Præstholm, der er teamleder for DR Skole og Undervisning.

Nye temaer om demokrati, midtvejsvalg og finanslov

Undervisningsmaterialerne udgives i såkaldte ”temaer”. Hvor der før udkom et nyt tema en gang i kvartalet, vil der fremover udkomme et nyt tema en gang om måneden i løbet af skoleåret. Det vil sige cirka 10 temaer hvert kalenderår fra DR-afdelingen, som holder til i Aalborg.

Det første nye tema, ’Udfordringer i demokratiet’, er online nu. Det næste tema om sociale forskelle og politiske ideologier udkommer i oktober, og senere på efteråret og vinteren kommer blandt andet temaer om midtvejsvalget i USA og den kommende finanslov i Danmark.

Sideløbende vil DR Undervisning også lave temaer, der knytter sig til de kampagner, som DR laver på tværs af sine platforme. ’Viden skaber os’ er for eksempel DR’s helt store kampagne i 2018, som sætter fokus på videnskab. I den anledning udgiver DR Undervisning også et tema om unges søvnvaner til oktober.

Alle temaer er udviklet i samarbejde med nuværende gymnasielærere for at sikre kvaliteten af materialet. Temaerne giver underviserne og eleverne aktuelle klip og opgaver, så eleverne får mulighed for at bruge deres viden fra pensum på virkelige cases.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter