DR Update på tv-skærmen til alle danskere

DR får mulighed for at udsende nyhedskanalen på den overskydende plads i det digitale sendenet.

DR får mulighed for at udsende nyhedskanalen på den overskydendeplads i det digitale sendenet.

Alle danskere får nu mulighed for at se DRs nyhedskanal DRUpdate på deres tv-apparat via en almindelig antenne. Det sker,efter at kulturministeren og de mediepolitiske ordførere torsdaggav grønt lys for, at DR kan udsende kanalen på den overskydendeplads i det digitale sendenet.

DRs mediedirektør Lars Grarup glæder sig meget over aftalen.

"DR Update er gået rent ind hos brugerne på nettet som etmoderne nyhedstilbud, hvor de kan holde sig løbende opdateret medkorte og præcise nyhedsindslag. Derfor er jeg utroligt glad for, atvi nu kan bringe DR Update ud til flere og give alle danskeremulighed for også at se kanalen på deres tv-apparat.

Fakta om DRUpdate

- DR Update blev lanceret 7. juni 2007, og kanalen udspringer afDRs public service-kontrakt. DR vil inden 2011 også udsende enbørne-/historie-kanal på det digitale sendenet.

- DR Update findes i dag på DRs hjemmeside dr.dk og indgår somen del af Canal Digitals programudbud

- Modtagelse af digitalt tv kræver en digital tv-tuner. IfølgeBrancheforeningen Digitale Medier er der solgt cirka 300.000digitale tunere. Dertil kommer cirka 400.000 tv-apparater medindbygger tuner.

 

DR Update vil blive sendt ud på det digitale jordbaseredesendenet, hvor der i dag er mulighed for at modtage DR1, DR2, TV 2samt tegnsprogstolkning. Kanalen vil sende hele døgnet, undtagen itidsrummet fra klokken 17.00-20.00, hvor der som i dag vil blivesendt tegnsprogstolkning af DR og TV2’s tidligenyhedsudsendelser.

Dato endnu ikke klar

Der er endnu ikke fastlagt en dato for, hvornår DR Update vil gåi luften på det digitale sendenet, da det kræver en justering afsendetilladelsen til Digi-tv, som står for distributionen på detdigitale jordbaserede sendenet. DR forventer dog, at kanalen vilkunne udsendes i løbet af nogle uger.

Se ogsåwww.dr.dk/update.