DR Vokalensemblet hylder sommeren med nyt album, turné og fællessang

Den 24. juni tager DR Vokalensemblet hul på en sommer fuld af sang med syv koncerter i fire danske byer. Samtidig udkommer korets indspilning af et nyt storværk af komponisten Jesper Koch.

  • DR Vokalensemblet giver syv koncerter i fire danske byer i løbet af sommeren. (Foto: Per Morten Abrahamsen)
  • Den svenske dirigent Sofi Jeannin står i spidsen for DR Vokalensemblets koncerter i juni. Hun har været chefdirigent for Det Franske Radiokor, og i dag leder hun The BBC Singers. (© Radio France/Christophe Abramowitz)
1 / 2

Sommer og sang hører sammen. Vi synger, når vi samles om sankthansbålene, og når vi mødes i de lyse sommernætter. Men sommertiden hører også sammen med udsøgt kormusik, som i ord og toner beskriver den særlige stemning i vores nordiske sommer.

For publikum i en række danske byer er der udsigt til en sommer med masser af sang, når DR Vokalensemblet for første gang i et halvt giver koncerter med kormusik og sange, som kredser om sommertiden.

Torsdag den 24. juni tager koret fat på i alt syv koncerter, hvor de inviterer publikum til at lytte eller synge med på de sommerlige toner – alt sammen inden for de retningslinjer, der i øjeblikket gælder for koncerter og fællessang.

Uropførelser og nyt album i Trinitatis Kirke

Ikke bare i Danmark, men i hele Norden har de lyse sommernætter inspireret både digtere og komponister til at skrive stemningsfuld musik for kor. Det kan man opleve i Trinitatis Kirke i København den 24. eller 25. juni, hvor den svenske dirigent Sofi Jeannin står i spidsen for koncerten 'En nordisk sommer' med musik af en række nordiske komponister.

På programmet er blandt andet uropførelsen af en samling nye værker bestilt af DR Vokalensemblet hos fem danske komponister under corona-nedlukningen i januar. Samtidig kan publikum opleve smagsprøver på DR Vokalensemblets nyt album, hvor man for første gang kan høre den danske komponist Jesper Kochs storværk 'Korbogen'. Den nye udgivelse markeres ved en udendørs reception efter koncerten torsdag den 24. juni, hvor publikum og presse er velkomne til at deltage.

Sommerturné til Jylland og Fyn

Traditionen tro vil det ikke kun være københavnerne, der kan opleve DR Vokalensemblet denne sommer. Korets sommerkoncerter sendes nemlig direkte i P2 – og når sommerferien går på hæld, ringer det ind til koncerter på både Jylland og Fyn, hvor publikum kan opleve de 18 klassiske korsangere og dirigenten Carsten Seyer-Hansen.

Med i bagagen til Billund, Kerteminde og Sorø har DR Vokalensemblet en samling korværker og sange af komponister, som sammen med vores store danske digtere har kredset om den danske sommers særlige lys og landskaber, bl.a. komponisterne Poul Schierbeck, Svend S. Schultz og Jørgen Jersild og digterne Johannes V. Jensen, Thorkild Bjørnvig og Benny Andersen.

Fællessang i DR Koncerthuset

Efter sommerens kirkekoncerter med dansk og nordisk kormusik får publikum selv mulighed for at synge med, når DR Vokalensemblet inviterer til fællessang den 23. august i DR Koncerthusets Studie 2. Her er dirigenten Carsten Seyer-Hansen klar ved flygelet til at lede publikum gennem nogle af vores bedste danske årstidssange sammen med sangerne i DR Vokalensemblet.

Ifølge DR Vokalensemblets kunstneriske leder Michael Emery ser koret mindst lige så meget frem til at synge sammen med publikum som til sommerens øvrige koncerter:

- Det at synge sammen er selve livsnerven for os i DR Vokalensemblet. Efter de mange måneder under nedlukningen, hvor vi ikke kunne mødes fysisk, er det fantastisk at være samlet i koret igen. Men det allervigtigste er, at vi nu endelig kan dele musikken og sangen med et rigtigt, levende publikum i hele landet – og vi glæder os især til at mærke den særlige stemning, når vi inviterer alle til at synge med.

Han tilføjer, at korets sommerkoncerter ikke blot er en hyldest til sommeren, men også til de danske og nordiske komponister:

- Under nedlukningen var vi i DR Vokalensemblet meget aktive i forskellige virtuelle projekter og samarbejder med nulevende danske komponister, og samtidig har vi skabt videoer til amatørkorsangere i hele landet for at støtte kormiljøet gennem en svær periode. Vi er glade for endelig at kunne præsentere resultaterne af projekterne for publikum, og samtidig er vi glade for at kunne udgive den første indspilning af et af de største og smukkeste danske korværker i mange år ved sommerens første koncert den 24. juni.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk