DR1 Dokumentaren: Ravsøstre

DR1 Dokumentaren: ’Ravsøstre’ forsøger at udrede trådene bag en opsigtsvækkende, uopklaret sag om et brutalt overfald i 2000 på to ældre søstre, der sad på al handel med rav i Danmark - og hvis overfaldsmænd måske havde forbindelser til en østeuropæisk ravmafia.

DR1 Dokumentaren: ’Ravsøstre’ forsøger at udrede trådene bag enopsigtsvækkende, uopklaret sag om et brutalt overfald i 2000 på toældre søstre, der sad på al handel med rav i Danmark - og hvisoverfaldsmænd måske havde forbindelser til en østeuropæiskravmafia.

Om aftenen den 20. december år 2000 slårtvillingesøstrene Bodil Weincke og Birgit Schultz alarm fra deresstore lejlighed på Vester Søgade i København. De to 67-årige damerhar haft en lang arbejdsdag i deres forretning ’Rav Specialisten’på Strøget, da ukendte gerningsmænd trænger ind i lejligheden, hvorde har boet sammen i 14 år, og overfalder dem brutalt.

Da politiet når frem ligner scenen etmordsted, med blod over det hele, og den ene søster ligger i koma i10 dage efter gerningsmændenes voldsomme behandling. - Det var frygteligt at komme tilbage til lejligheden. Der var blodoveralt. Stuen her lignede simpelthen et slagtehus, så vi ersluppet utrolig billigt fra det, trods alt, som den eneefterfølgende siger til BT.

Lejligheden er fyldt med kostbarheder, men de indtrængendevoldsmænd har mærkværdigvis intet stjålet. Var overfaldet etfejlslagent forsøg på røveri? Eller var der tale om hævn?

DR1 Dokumentaren: ’Ravsøstre’ forsøger atkomme svarene nærmere i en sag, som politiet kun modvilligt haråbnet op for - om de to søstre, der har været helt centrale i dendanske ravbranche.

Søstrene er enæggede tvillinger, og solgtegennem 33 år rav, blandt andet til turisterne på Strøget iKøbenhavn, hvilket gjorde dem til indehavere af en betragteligformue. Men hvis voldsmændene var ude efter penge, hvorfor tog deså næsten ingenting med sig fra stedet?

En anden teori går på en østeuropæiskforbindelse - søstrene handlede rav i Østeuropa og har måskeskaffet sig fjender der. De kan dog ikke selv pege på en enesteforretningsforbindelse, der skulle have haft et horn i siden pådem. Sagen er i dag stadig uopklaret og er nu henlagt. Allepolitiets teorier er endt blindt.

DR1 Dokumentaren tegner nu et portræt af etpar meget usædvanlige kvinder, men forsøger samtidig også tagetråden op, hvor politiet i sin tid måtte trække sig, og forsøger atfinde svar på, hvorfor Bodil og Birgit skulle overfaldes.Efterforskningen fører blandt andet til Østeuropa og Rusland, hvordet viser sig, at ravbranchen er styret af en brutal mafia.

Udsendelsen er tilrettelagt af MichaelPlejdrup.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk